"/>
Spotlight Sep
27

In the Spotlight: Carole Hendriks en Hans Schiphorst

Carole Hendriks (wedstrijdsecretaris) : "Hockey is passie en teamsport: Trainen, wedstrijdspanning en de gezelligheid er eromheen.”

Hans Schiphorst (wedstrijdsecretaris): "We doen dit natuurlijk omdat we graag iets voor Gooische doen, zo draag t iedereen z’n steentje bij.”

Hockey, dat zit in onze genen. Carole startte op 9-jarige met hockeyen bij Rood-Wit en heeft daar in alle lijnteams gespeeld tot en met Dames 1. Na wat omzwervingen heeft ze een paar jaar bij HIC (OVK) gespeeld en sinds 1999 bij Gooische HC. Ook heeft zij bij de Masters Nederland vertegenwoordigd op het WK ’14 en EK ‘16. Verder veel trainingen gegeven en gecoacht. Dochters Annefleur (1e jaars B) en Justine (1e jaars D) hebben inmiddels ook hun weg naar het hockeyveld gevonden.

Hans heeft altijd bij Alkmaar gehockeyd en heeft daar jaren in Heren 2 gespeeld. Op Gooische heeft hij een paar jaar trimhockey gedaan en is nu vooral actief als CS+ scheidsrechter en dus het wedstrijdsecretariaat. Zijn dochter Ella (18 jaar) hockeyt nu bij HC Naarden. Bij Gooische was er geen team voor haar als 18-jarige. Willem (A categorie) en Wouter (1e jaars B) hockeyen al jaren met veel plezier bij Gooische.

Een wedstrijdsecretaris is een KNHB-functionaris en is de competitieleider van een hockeyclub. Een wedstrijdsecretaris is de spil tussen de clubs in de competitie en de KNHB. Op Gooische is Carole verantwoordelijk voor de competitie indeling en planning van de (Jongste) Jeugd op zaterdag en sinds vorig jaar ook op zondag (ook voor oefenwedstrijden, play-offs, afgelastingen etc.) en Hans verzorgt de indeling van de senioren en veteranen én de scheidsrechters op zondag. Beide veelal in nauw overleg met elkaar, met de bond, het bestuur en met de collega wedstrijdsecretarissen in Nederland.

Gooische HC heeft 91 jeugdteams en 29 senioren- en veteranenteams. De velden zitten bomvol en we wijken met de jeugd soms uit naar zondag. Om dit allemaal in goede banen te leiden, moet je soms creatief zijn in de planning. Vrijwel alle hockeyclubs gebruiken LiSA als planningssysteem. Carole en Hans zijn dagelijks bezig met de organisatie van onze club: "LISA staat altijd open op de computer”.Een kleine opsomming van de werkzaamheden:
  • Contacten met de bond, het bestuur, collega wedstrijd secretarissen, teamcoaches en – managers en de verschillende hockeycommissies;
  • Spelreglement verandering, invalreglement en wedstrijdreglement bijhouden;
  • Input en overleg met de bond inzake de Speeldagenkalender;
  • Plannen in LiSA zodat we alle wedstrijden uit kunnen lezen in onze app;
  • Organiseren en in goede banen leiden van afgelastingen en inhaalwedstrijden, wedstrijdverplaatsing, wijziging aanvangstijden of bereikbaarheid clubs;
  • Communicatie over alles wat met de competitie en wedstrijden te maken heeft ;
  • Afstemming vakanties en hockeyloze weekenden (Gooische speelt in NL-midden, maar onze scholen staan in NL-Noord);
  • Communiceren met de wedstrijdtafel en jeugd coördinatoren: alles moet volgens plan verlopen, want 10 minuten uitloop per wedstrijd betekent een uur vertraging aan het einde van de dag;
  • Hans doet de scheidsrechters planning op de zondag, een hele puzzel.

Op de vraag wat je nu precies moet kunnen om wedstrijdsecretaris te zijn klinkt het direct: "je moet er dagelijks tijd voor hebben!”. Een wedstrijdsecretaris is flexibel, kan goed plannen en regelen, maar is ook steady, staat stevig in zijn schoenen. Kortom een spil tussen bond, bestuur Gooische, alle clubs in Nederland en alle teamcoaches en aanvoerders.

Dus: het is een dagelijkse klus om alle teams te laten spelen.

Chapeau voor Carole en Hans!

Nieuws afbeelding

Fotoalbum

Bekijk de laatste fotos in ons fotoalbum
Gooische foto's


Agenda van de week

Deze week geen agendapunten.
Meer agendapunten

Agenda van de week

Nog geen agenda punten.

Verslagen

Deze week geen verslagen.
Meer verslagen

Diensten

zaterdag 8 september 2018 
07:45  Jason van der Plas Wedstrijdtafel 
07:45  Fiene Beuningh Wedstrijdtafel 
08:00  Karlijn Audenaerde Barmedewerker 
08:00  Babette Wernsen Barmedewerker 
08:00  Kim Veenbrink Barmedewerker 
10:30  Wedstrijdtafel 
10:30  Wedstrijdtafel 
11:15  Ouders/verzorgers van Valerie Broekhoff Barmedewerker 
Meer diensten

Vandaag jarig

Joost van Bentum
Maurik Eijpe
Corinne Zaalberg van Zelst
Meer verjaardagen

Facebook

Twitter