Spotlight Nov
4

In the Spotlight: Frank Wyers

Frank (voorzitter communicatie, en veel meer): "Helaas ken ik niet meer alle leden, maar gelukkig kennen velen mij wel door mijn functie als ledenadministrateur."

Frank Wyers is geboren in Bussum op 17 mei 1952. Hij is getrouwd met Markell en heeft drie kinderen: Floris, Eric en Saskia. De eerste Hockeyclub waar Frank speelde was Be-Fair 1962 (je begon toen pas op je 10e!), waar hij bij Jongens A1 speelde. Hij heeft landelijk hockey gespeeld met tweemaal op rij de finale tegen Kampong en beide keren verloren! In 1995 is hij begonnen bij Veteranen C en veel later geëindigd bij Veteranen XL. Hij heeft als hockeyopleidingen BS en CS+ docent.

Thuis, in de keuken bij Frank gaat de telefoon. Frank pakt op en spreekt even met de bouwer van LISA over een nieuwe toevoeging: "We moeten nu alle toernooien handmatig toevoegen, dat is old school…” In de volgende minuten wordt er geregeld dat de toernooien binnenkort automatisch in LISA worden geplaatst. "Zo, ook weer geregeld, waar wil je het over hebben?”

Frank vertelt…

Frank heeft met zijn gezin 15 jaar in het buitenland gewoond. Toen hij in het voorjaar 1994 terugkwam in Nederland, is hij meteen lid geworden van Gooische. Met toen krap 1.000 leden kende iedereen elkaar. Op zondag zaten de ereleden pa & ma Saarberg, Nel Klein-Bog en Piet van Kleef meestal op het terras om te kijken of er zwartspelers rondliepen. Op iedereen werd gelet, voor iedereen werd zo nodig gezorgd. Gooische was toen al een familieclub.

Frank begon als bestuurslid arbitrage. In 2001 werd hij voorzitter en startte hij met een ‘vers’ samengesteld bestuur. Gooische werd voor het eerst gerund als een bedrijf, een geweldig leuke tijd. "Er waren ontzettend veel ontwikkelingen waar we mee aan de slag konden: nieuwe organisatie opzetten en uitbouwen, het eerste waterkunstgrasveld, de eerste grote sponsorcontracten met ABN AMRO, nieuwe ledenadministratie, arbitrage en verdere automatisering met introductie van onze website en o.a. afschaffing van ons ‘krantje’ etc.” Uiteindelijk bleef Frank zeven jaar voorzitter van de club, maar daarmee was zijn betrokkenheid bij Gooische slechts begonnen!

De tijd is niet meetbaar in het leven van Frank. Zijn werk als vermogensbeheerder was redelijk overzichtelijk ("beleggen is best saai als je het goed doet”), dus tussendoor kun je heel veel doen. Frank is verder lid van de Gooische Businessclub, van de reünistenvereniging de Rozenboom en van de donateursclub Vrienden van Gooische. In 2013/2014 heeft hij samen met Frank van Delft de basis gelegd voor de CS+ docentenopleiding. Frank is ook KNHB-vertrouwenscontactpersoon voor de bondsscheidsrechters in de regio Midden Nederland. "Ook scheidsrechters moeten soms hun hart luchten.” 

Automatisering
Als Frank over LISA  praat lijkt het een grote liefde: al in 2005 zag hij de noodzaak voor een snelle en goede automatisering van de club. E-Hockey werd opgezet, maar bleek geen goed systeem. Daarna kwam hij in contact met hockeyclub Almere waar LISA (LedenInformatieSysteemAlmere) werd gebouwd. Samen met Almere en o.a. Laren is er door de jaren heen een automatiseringssysteem gebouwd waar steeds meer modules aan zijn toegevoegd: een factuurmodule, gele en rode kaartenmodule, digitaal wedstrijdformulier etc. 

"Uitgangspunt bij alle beslissingen is steeds: we gaan digitaal als het een toegevoegde waarde heeft voor alle aangesloten hockeyclubs. En alles wat digitaal is, moeten we ook willen en kunnen gebruiken.” De eerste Gooische website is in die tijd ook gebouwd met Frank als designer, samen met Caroline Jooren als collega-webmaster.

Ledenadministratie
"Helaas ken ik niet meer alle leden, maar gelukkig kennen velen mij wel door mijn functie als ledenadministrateur.” In de periode dat Frank bij Gooische is, is de club gegroeid van 1.000 naar ruim 2.200 leden. De ledenadministratie wordt bijgehouden in LISA. Dit doet Frank nu al 12 jaar in zijn eentje. Hij is hier iedere dag wel een uurtje of wat mee bezig: mensen geven nieuwe bankrekeningnummers door, er moet aangemaand worden of iemand wil een aangepaste betaling. Dit soort informatie is bij Frank al jaren in betrouwbare handen.

"Fluiten is mijn hobby: heerlijk!”
En last but not least noemt hij een aantal hobbies waaronder tuinieren en fluiten. Dit doet hij veel en graag. Van clubscheidsrechter tot bondsscheidsrechter. Dit is pure ontspanning en geeft na afloop een voldaan gevoel: "Dank je wel scheids, goed gefloten.”

Dus: "Gooische gaat me nog steeds aan het hart: ik vind het geweldig dat de club zoveel mensen zoveel plezier geeft.”

Nieuws afbeelding

Fotoalbum

Bekijk de laatste fotos in ons fotoalbum
Gooische foto's


Advertentie

Verslagen

Deze week geen verslagen.
Meer verslagen

Diensten

zaterdag 27 oktober 2018 
07:45  Fréderique Beijdorff Wedstrijdtafel 
07:45  Charlotte van Camp Wedstrijdtafel 
08:00  Age Tanja Barmedewerker 
08:00  Ouders/verzorgers van Roosje Res Barmedewerker 
08:00  Fleur Beeftink Barmedewerker 
10:30  Lotte van der Ley Wedstrijdtafel 
10:30  Isabelle van Wisselingh Wedstrijdtafel 
11:15  Ouders/verzorgers van Lisa van Vulpen Barmedewerker 
Meer diensten

Vandaag jarig

Famke Sibbing
Saskia Hülsmann
Madelief Dijkstra
Meer verjaardagen

Facebook