Ilja Galama is geboren in Groningen op 9 febr"/>
Spotlight Nov
10

In the Spotlight: Ilja Galama

Ilja (voorzitter Gooische Gids): "De Gooische Gids is ook lekker plaatjes kijken…”

Ilja Galama is geboren in Groningen op 9 februari 1975 en voor het vijfde jaar lid van Gooische. Ze hockeyt hier met haar hele gezin: Mees (4), Marijntje (7 - F3) en Bente (9 - Mini E3) en Vincent Hoeve. Samen met twee vriendinnen heeft ze Dames Veteranen K opgericht, het huidige DVE. Hockey staat vooral voor plezier en gezelligheid.

Vrijwilligerswerk voor Gooische
Ilja wilde graag bijdragen aan de club, maar wat ga je dan doen? Ze is marketeer, kan schrijven, organiseren en bladen maken. Momenteel heeft ze haar eigen creatief bureau. Dus ging ze in de fotoredactie van de Gooische Gids. Vorig jaar volgde Ilja Marieke van Gooswilligen op als voorzitter van de Gooische Gids en ging ze met een relatief nieuw team aan de slag met de Gooische Gids 2017-2018. In januari was de kick-off die begon met brainstormen over het thema. Met 13 mensen was het gezellig en druk.

 

In maart werden de taken verdeeld en de artikelen bedacht. Daarna ging iedereen aan de slag. Rondom de zomervakantie kwamen er al veel onderdelen binnen, maar na de zomervakantie moest er nog vreselijk veel gebeuren. "Het was een hels karwei, alles kwam samen, alle deadlines achter elkaar. Dat gaan we volgend jaar anders doen. Dan liggen de deadlines van veel zaken al voor de vakantie waardoor alleen de actuele zaken nog in september en oktober kunnen worden gepland."

"Een boek maken kan ik wel, maar de organisatie eromheen was best pittig. Iedereen doet het vrijwillig, dus naast zijn werk. Daarmee was samenwerken en het verdelen van alle taken belangrijk. Gelukkig kon ik af en toe nog gebruik maken van Marieke van Gooswilligen als hulplijn.”

Uitgangspunten
"Als team hadden we een paar uitgangspunten: De inhoud moest niet te braaf, er moet ook plaats zijn voor een beetje humor, emotie, inhoud en gossip. Tegelijkertijd moet de Gooische Gids herkenbaar blijven en zijn er vaste elementen die er altijd in moeten. Het was heerlijk om dit op te pakken!”

Het team
"Omdat we met een relatief nieuw team startten, moesten we elkaar eerst een beetje leren kennen. We zijn dus met teambuilding begonnen. Ik vind het belangrijk om dingen samen te bekijken, samen te beslissen. Daarmee wordt de Gooische Gids écht een gezamenlijk product.” In totaal bestaat uit team uit:

  • 3 fotoredacteuren: Caro Wolt, Felicia Eijsink & Saskia Kolff
  • 4 schrijvende redacteuren: Liesbeth Chamuleau, Wopke Hoekstra, Muriel van der Louw-Oonincx & Shemara van den Heuvel
  • 3 commerciële mensen: Noel Wilson, Mirjam Douwes-Zwetsloot & David Veerbeek
  • Lijsten: Jasper Koch
  • Geschiedenis & Rozenboom: Nel Klein Bog-Kruize
  • Voorzitter: Ilja Galama

Wat kost de Gooische Gids?
"Het allermooiste is… het kost de club geen geld. Het meeste geld komt binnen door advertenties en pakketdeals zoals adverteren in combi’s, langs de lijn, in het clubhuis of via VvG. Ik hou ervan om nieuwe dingen te verzinnen, dus bedachten we de Pubquiz om extra geld in te zamelen. Het dak ging eraf en het leverde een substantiële bijdrage voor de Gooische Gids op. Ook hebben we door barters de de kosten zoveel mogelijk kunnen drukken. De Gooische Gids is dit jaar zelfs 20 pagina’s dikker omdat elf adverteerders meer wilden bijdragen."

De teamfoto’s
Het fotoschema maken is ieder jaar weer a hell of a job. "Maar het geeft een kick als alles weer vlekkeloos verloopt en het is superleuk om alle teams van Gooische tijdens die twee weekenden op de foto te zetten.” Elk jaar wordt er van alle teams een groepsfoto gemaakt. Dit gebeurt in twee weekenden in september. De afgelopen jaren heeft Laura Hermans de foto’s gemaakt, de komende jaren neemt Job Broos deze taak over.

Ambitie
"Volgend jaar gaan we het iets anders organiseren. We gaan de deadlines waar mogelijk naar voren halen en daarnaast wil ik de vormgeving grondig aanpakken. Het speerpunt is vooral vaktechnisch. Ik zou de inhoud graag opnieuw bespreken met het bestuur en communicatie en ik wil gaan kijken waar we verbeterslagen kunnen maken.

Lancering
Op zondag 12 november om 15.00 uur vindt de feestelijke presentatie plaats en wordt het eerste exemplaar aangeboden aan Gooische-voorzitter Désirée Theyse. Alle aanvoerders en coaches krijgen een pakket voor hun team die ze kunnen uitdelen. Elk oudste lid van het gezin krijgt de Gooische Gids aangeboden.

Oproep
Tenslotte doet Ilja een oproep aan vrijwilligers die hun steentje zouden willen bijdragen volgend jaar. "Voor de schrijvende redactie is het belangrijk dat je echt kunt schrijven. Verder wil ik graag enthousiaste mensen en streef ik naar een gezonde mix in het team van mannen en vrouwen, ouders van verschillende scholen, hockeyers, trimmers, of ouders van hockeyende kinderen. Dat maakt de gids alleen maar beter. Meld je aan en wie weet!"

Dus: "Maak de Gooische Gids niet te serieus, breng het met humor, een beetje gossip, emotie en inhoud. En vooral lekker plaatsje kijken…”.

Nieuws afbeelding

Fotoalbum

Bekijk de laatste fotos in ons fotoalbum
Gooische foto's


Advertentie

Verslagen

Deze week geen verslagen.
Meer verslagen

Diensten

zaterdag 27 oktober 2018 
07:45  Fréderique Beijdorff Wedstrijdtafel 
07:45  Charlotte van Camp Wedstrijdtafel 
08:00  Age Tanja Barmedewerker 
08:00  Ouders/verzorgers van Roosje Res Barmedewerker 
08:00  Fleur Beeftink Barmedewerker 
10:30  Lotte van der Ley Wedstrijdtafel 
10:30  Isabelle van Wisselingh Wedstrijdtafel 
11:15  Ouders/verzorgers van Lisa van Vulpen Barmedewerker 
Meer diensten

Vandaag jarig

Lieselotte Heybroek
Frits Ketelaars
Zita Kloos
Meer verjaardagen

Facebook