Spotlight Nov
12

In the Spotlight: Rutger Groot

Rutger (voorzitter zaalhockeycommissie): "Als ik in de winter onze kids met sticks op de fiets op weg naar hockey zie gaan, dan word ik helemaal blij...”

Rutger is geboren in Enkhuizen op 27 juli 1965. Samen met zijn vrouw Carolijn en zijn kinderen Hanna (MB3) en Nanne (JC4) is hij vaak op Gooische te vinden. De eerste Hockeyclub waar Rutger speelde was HMHC, daarna Lisbon Casuals en HC Rotterdam. In de Gooische Veteranen heeft hij in de Overgangsklasse gespeeld. Voordat Rutger voorzitter werd van de zaalhockeycommissie was hij jarenlang betrokken bij de realisatie van de Gooische Gids. Rutger fluit veel en is coach bij JC4.

Zaalhockey op Gooische

Met 75 teams neemt Gooische deel aan de zaalhockeycompetitie. Ondanks dat het een ‘tweede’ competitie lijkt, is de organisatie hetzelfde als de gewone competitie: een trainingsschema, wedstrijdschema en een eigen contributie-inning. De commissie haakt dus bij alle reguliere commissies aan om de organisatie rond te krijgen. In de zaalhockeycommissie zitten 5 mensen, Talitha Jansen Venneboer, Aleid van der Schier, Simone de Swart en Rutger Abbink.

We hebben dit jaar geluk: de afgelopen jaren kostte het erg veel moeite om alle trainingen te laten plaatsvinden in hallen, gymzalen en sportzalen. Maar Laren heeft sinds dit jaar een blaashal en heeft Gooische daar als eerste over geïnformeerd. Dit betekent dat de organisatie al vroeg in het seizoen betere zalen dan voorheen kon vastleggen. "Fijn dat de contacten met Laren zo goed zijn, daar maken we iedereen blij mee.”

Aandacht voor lijn én breedte

Dit is Rutgers 4e zaalhockeyseizoen op Gooische. Rutger benadrukt dat de zaalhockeycommissie voor iedereen een plezierig seizoen wil organiseren. "Ik zie hoeveel plezier juist ook de breedteteams hebben, dat is prachtig.” Het is vrij uniek dat bijna iedereen van de club kan trainen en spelen in de zaalhockeycompetitie. De organisatie is intensief, maar het is geweldig dat we dit met z’n allen mogelijk kunnen maken.

Iedereen ‘verzalen’ op Winter Wonder Hockey

De komende weken gaan we aan de slag om iedereen te ‘verzalen’. Zondag 26 november is de officiële aftrap van het zaalhockeyseizoen voor de jeugd met het Winter Wonder Hockey zaalhockeyclinic voor C, D en Maxi breedte teams. Je kunt je nog t/m zaterdag 18 november 18.00 uur inschrijven! De komende 2 weken krijgen de keepers extra zaaltraining van Evert Jan Tulen, en hebben de lijnteams selectietrainingen en worden voorbereid op de competitiestart. Voor alle teams worden het trainingsschema en het wedstrijdschema snel bekend gemaakt. In december is er voor de lijnteams een voorcompetitie waarin het niveau van de teams wordt bepaald en vervolgens vindt van januari tot eind februari de competitie plaats. De breedteteams spelen een gewone competitie t/m februari.

Ambitie

Iedereen is gezamenlijk bezig om het zaalhockeyseizoen zo goed mogelijk te laten verlopen. Met de ruimte die Laren geboden heeft lijkt een groot deel van de files op weg naar de zalen verminderd. Maar er blijven altijd punten van aandacht. We willen de organisatie professionaliseren om alle kinderen de mogelijkheid te geven mooie wedstrijden te spelen op hun eigen niveau. De samenwerking tussen alle stakeholders loopt onder regie van clubmanager Jacques Nagel steeds beter. Ook dit jaar zullen we traditiegetrouw ook weer de zaalkampioenen gaan eren op de club. Kortom: er komt een prachtig winterseizoen aan, geniet ervan!

"Echt Gooische: We willen graag presteren met alle teams, maar zaalhockey moet vooral voor iedereen leuk zijn!”

Nieuws afbeelding

Fotoalbum

Bekijk de laatste fotos in ons fotoalbum
Gooische foto's


Advertentie

Verslagen

Deze week geen verslagen.
Meer verslagen

Diensten

zaterdag 27 oktober 2018 
07:45  Fréderique Beijdorff Wedstrijdtafel 
07:45  Charlotte van Camp Wedstrijdtafel 
08:00  Age Tanja Barmedewerker 
08:00  Ouders/verzorgers van Roosje Res Barmedewerker 
08:00  Fleur Beeftink Barmedewerker 
10:30  Lotte van der Ley Wedstrijdtafel 
10:30  Isabelle van Wisselingh Wedstrijdtafel 
11:15  Ouders/verzorgers van Lisa van Vulpen Barmedewerker 
Meer diensten

Vandaag jarig

Lieselotte Heybroek
Frits Ketelaars
Elise van de Putte
Meer verjaardagen

Facebook