Spotlight Nov
24

In the Spotlight: Bas Meijer

Bas Meijer (voorzitter arbitragecommissie): "Ik voel me verantwoordelijk voor permanente educatie, actuele kennis en begeleiden van de scheidsrechters op Gooische. Ik nodig iedereen met ideeën of suggesties uit om die te delen.”

 

Bas Meijer is geboren in Huizen op 18-08-1970. Hij woont met zijn dochters Isabel Meijer (MC8) en Josefien Meijer (MC5). Vroeger speelde Bas bij Hockeyclub Huizen bij Heren 2. Hij heeft verschillende hockeyopleidingen gedaan en is CS+ leercoach en bondsscheidsrechter. Op Gooische is hij voorzitter van de arbitragecommissie en al vijf jaar eindverantwoordelijk voor de ontwikkeling, educatie en begeleiding van de scheidsrechters.

 

Scheidsrechters op Gooische

"Er zijn scheidsrechters op drie niveaus: clubscheidsrechter, clubscheidsrechter+ en bondsscheidsrechter. Feitelijk zijn alle spelers vanaf eerstejaars-B verplicht om de scheidsrechterskaart te halen, anders ben je niet spelgerechtigd.  De spelregelkennis moet vanaf dat moment bij elke speler bekend zijn. Gooische heeft in totaal 1.550 clubscheidsrechters, waarvan 1.325 actief. We zijn de club met de meeste CS+ scheidsrechters in Nederland."

 

Elk jeugdteam levert 4-6 scheidsrechters. "Dit zijn doorgaans de ouders van de spelers. Het valt voor ouders niet altijd mee om te fluiten: ze zijn onzeker, maar door ervaring op te doen neemt de angst meestal af. In het begin van het jaar levert dit een beetje onrust op, maar vaak wordt het prima opgelost. Bij de A-lijn wordt het voor ouders vaak eng om te fluiten: daar komen we weleens scheidsrechters tekort."

 

Op Gooische hebben we ook 25 CS+ scheidsrechters. Elk jaar komen er 2-3 bij. Een certificaat wordt afgegeven na een extra training van een jaar waarbij extra kennis over onderwerpen als weerbaarheid, positionering en strafopbouw belangrijke onderwerpen zijn. We hebben vijf vrouwelijke en 20 mannelijke CS+ scheidsrechters.

 

Tenslotte heeft Gooische ook acht actieve (15 in totaal) bondsscheidsrechters in haar ledenbestand. Een bondsscheidsrechter fluit bij lijnteams die door de bond worden aangewezen: Dames 1, Heren 1, landelijk Jongens en meisjes A en B, Super A, Super B en ID-C (Inter District). De arbitragecommissie wijst jaarlijks bijna 1.000 wedstrijden aan.

 

Aanspreekpunt voor de hockeybond

Bas is vanuit Gooische het aanspreekpunt voor de hockeybond voor arbitrage. Hij overlegt met collega-commissies van andere clubs en blijft op de hoogte van ontwikkelingen, regelbeleid en veranderingen

 

Congres

Tijdens een landelijk congres begin dit jaar heeft Bas gesproken over het jeugdscheidsrechtersbeleid bij Gooische. Hij is trots op het aantal mensen dat een rol speelt, kan daar ook enthousiast over vertellen. Het verhaal van Bas is goed ontvangen en er zijn clubs die nog contact hebben gezocht en dus met ‘de Gooische methode’ aan de slag gaan.

 

Ambitie

De arbitragecommissie op Gooische heeft als ambitie om ‘het fluiten’ meer onder de aandacht te brengen, met name bij de jeugd. Fluiten is cool! Dat begint zijn vruchten af te werpen. "Dit uitte zich onder andere in de grote opkomst bij het Scheidsrechterscafé in september. De avond was informatief, verbindend en gezellig. Vandaar dat we een tweede Scheidsrechterscafé organiseren na de winterstop."

 

Dus: Ben je een beetje bang om te fluiten of wil je je weerbaarheid vergroten? De arbitragecommissie biedt aan om extra te oefenen! Stuur een mail aan Bas voor informatie: [email protected]

 

Nieuws afbeelding

Fotoalbum

Bekijk de laatste fotos in ons fotoalbum
Gooische foto's


Advertentie

Verslagen

Deze week geen verslagen.
Meer verslagen

Diensten

zaterdag 27 oktober 2018 
07:45  Fréderique Beijdorff Wedstrijdtafel 
07:45  Charlotte van Camp Wedstrijdtafel 
08:00  Age Tanja Barmedewerker 
08:00  Ouders/verzorgers van Roosje Res Barmedewerker 
08:00  Fleur Beeftink Barmedewerker 
10:30  Lotte van der Ley Wedstrijdtafel 
10:30  Isabelle van Wisselingh Wedstrijdtafel 
11:15  Ouders/verzorgers van Lisa van Vulpen Barmedewerker 
Meer diensten

Vandaag jarig

Pieter van den Akker
Saskia Hülsmann
Lieselotte Heybroek
Meer verjaardagen

Facebook