Gooische Rollers Nov
30

Overtuigend debuut ‘Gooische Rollers’

Rolstoelhockey op Gooische voor de sport én de verbinding

Op zaterdag 25 november maakten de rolstoelhockeyers van Gooische HC uit Bussum hun debuut in de H-Hockey competitie. In Goes (Zeeland) wisten de debutanten 2 van hun drie wedstrijden te winnen. De derde ging in de laatste seconde nipt verloren.

De ‘Gooische Rollers’ wonnen de eerste wedstrijd overtuigend met 7-3 van SGB H1. Vanaf de afslag vlogen de Rollers over het veld, wat in de vierde minuut leidde tot de 1-0. Het eerste rolstoelhockeydoelpunt ooit voor Gooische HC komt op naam van Nicolette van Polen, aanvoerder en gangmaker van het team.

De tweede wedstrijd werd in de laatste minuut beslist in het voordeel van ‘Just Friends H1’ uit Amsterdam, die de 3-4 eindstand op het bord brachten. In de laatste wedstrijd tegen de ‘Keistad Rollers H1’ zette Gooische het goede spel door en beloonde het team zichzelf met een knappe 6-2 overwinning.

De Gooische Rollers zijn in 2016 opgericht. Initiatiefnemer en drijvende kracht achter het team is Terry Mader, die tevens trainer/coach is. "Dit was een prachtig debuut, om van te dromen!” aldus Terry. "We hebben een trainingsgroep van tien spelers, waar we per wedstrijdronde het team uit selecteren. Dit is de groep waar wij dit seizoen mee beginnen. De komende jaren willen we het verder uitbouwen en laten groeien naar meer spelers en meer teams.

Daarbij is onze visie dat we proberen om spelers met een handicap en valide spelers samen het veld in te sturen. Natuurlijk zitten ze in de wedstrijd wel allebei in een rolstoel. Sport is een uitstekend middel om verbinding te brengen tussen beide groepen, die anders misschien niet zo vanzelfsprekend is. Het gaat natuurlijk om de sport, en wat hebben ze goed gespeeld!, maar die andere aspecten mogen we zeker niet uit het oog verliezen”

Voor Gooische zijn de Rollers een logische volgende stap in de ontwikkeling van de club. "Wij vinden het ontzettend belangrijk dat zoveel mogelijk mensen kunnen sporten en meedoen” aldus bestuurslid Lars Voskuil. "Als grote club heb je ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid om hieraan bij te dragen. Toen Terry ons benaderde met de vraag of Gooische rolstoelhockey zou willen faciliteren, voelde dat eigenlijk zo logisch dat we daar niet over na hebben hoeven denken. Onze wens is dat H-Hockey verder doorgroeit binnen Goosiche. Zo krijgen steeds meer mensen de kans om samen te sporten, minder valide en valide samen in een team. Dan kunnen we met recht zeggen: Op Gooische, daar is iedereen thuis.”

 

Nieuws afbeelding

Fotoalbum

Bekijk de laatste fotos in ons fotoalbum
Gooische foto's


Advertentie

Verslagen

Deze week geen verslagen.
Meer verslagen

Diensten

zaterdag 27 oktober 2018 
07:45  Fréderique Beijdorff Wedstrijdtafel 
07:45  Charlotte van Camp Wedstrijdtafel 
08:00  Age Tanja Barmedewerker 
08:00  Ouders/verzorgers van Roosje Res Barmedewerker 
08:00  Fleur Beeftink Barmedewerker 
10:30  Lotte van der Ley Wedstrijdtafel 
10:30  Isabelle van Wisselingh Wedstrijdtafel 
11:15  Ouders/verzorgers van Lisa van Vulpen Barmedewerker 
Meer diensten

Vandaag jarig

Pieter van den Akker
Elise van de Putte
Marc Ramondt
Meer verjaardagen

Facebook