Spotlight Dec
15

In the Spotlight: Jolène Tribble

Jolène (wedstrijdsecretaris): "Mijn rol is ontzettend leuk omdat ik veel hoor over de spelers en de kwaliteiten van de teams, en er vanaf de zijlijn naar kan kijken."
Jolène is geboren in Rotterdam en was een 'paardrijmeisje'. Ze is jurist voor een investeringsmaatschappij. Met haar man Brad en vier zoons woont ze sinds 2012 in Bussum, na 18 jaar in het buitenland te hebben gewoond. Om snel in te burgeren en betrokken te zijn bij de activiteiten van haar kinderen, meldde Jolène zich bij Gooische om mee te helpen. Een leuke manier om mensen te leren kennen én iets bij te dragen aan de club waar alle vier de jongens hockeyen of gehockeyd hebben.

Wedstrijdsecretaris
"Carole Hendriksen en Hans Schiphorst doen de organisatie vóór de wedstrijden; ik behandel alles wat zich tijdens en na de wedstrijden afspeelt. Ik ondersteun spelers, coaches en scheidsrechters en ben de verbindingspersoon naar de KNHB. Ik vind het echt ontzettend leuk om te doen, en ik doe het nu voor het vierde jaar." In deze jaren is er veel veranderd, alles gaat nu digitaal en de bond krijgt een steeds grotere toezichttrol.

Jolène organiseert in het weekend alle digitale wedstrijdformulieren (DWF's). Deze worden ingevuld en afgerond door de coaches, managers en scheidsrechter. Op een DWF staat de spelerslijst, de uitslag, de gegeven kaarten en eventuele opmerkingen over de gespeelde wedstrijden. Op zondagavond rondt Jolène de (niet volledig ingevulde) DWF’s af, en belt ze coaches na om alle informatie compleet te krijgen. Als alle formulieren verzameld zijn, worden ze zorgvuldig nagekeken. Daarna maakt ze een verslag van de kaarten, opmerkingen en uitslagen voor het bestuur en andere belanghebbenden. 

Maandag: aan de slag voor de bond
Op maandagmorgen gaat Jolène aan de slag met de afhandeling van de gegeven kaarten en de opmerkingen op de DWF’s. Wekelijks stelt de KNHB onderzoeken in naar aanleiding van opmerkingen op de DWF’s en naar aanleiding van kaarten. Gooische moet hiervoor verklaringen van alle betrokkenen overleggen en Jolène organiseert dit alles. Soms zijn het eenvoudige vragen of onderzoeken van de bond, over bijvoorbeeld speelgerechtigdheid. Het kan gebeuren dat de opmerkingen serieuzer zijn: over onsportief gedrag, als er blessures zijn ontstaan door toedoen van spelers of over kaarten. Ook komt het voor dat andere clubs klagen over het gedrag van spelers, toeschouwers, coaches of arbitrage van Gooische...

Bond
De bond stelt met regelmaat onderzoek in naar aanleiding van opmerkingen op DWF’s. Er komt sowieso een onderzoek na elke uitgedeelde rode kaart. Jolène gaat dan te rade bij de betrokkenen en bouwt een verdediging van de zaak op namens de betrokkenen. Haar juridische achtergrond komt goed van pas bij het opstellen van de begeleidende betogen namens Gooische en de betrokkenen. Soms wordt het een en ander opgepakt samen met de tuchtcommissie van Gooische. Jolène vindt dat de tuchtcommissie, onder leiding van Anouk Doekes, het waanzinnig goed doet.

Contacten op Gooische
Onderling lopen de zaken soepel met Hans en Carole: een goed op elkaar afgestemd team. Daarnaast heeft ze regelmatig contact met Désirée Theyse over bijvoorbeeld de serieuze klachten. "Désirée is een fijn mens met een zuivere en heldere blik op de zaken. Ik vind het heel prettig om met haar samen te werken en haar input is enorm waardevol. Ze is een goede sparringpartners."

Vrijdag rustdag
"Donderdag is de deadline en moet alle informatie opgestuurd worden naar de bond."
Nieuws afbeelding

Fotoalbum

Bekijk de laatste fotos in ons fotoalbum
Gooische foto's


Advertentie
Agenda van de week

Deze week geen agendapunten.
Meer agendapunten

Agenda van de week

Nog geen agenda punten.

Verslagen

Deze week geen verslagen.
Meer verslagen

Diensten

zaterdag 12 januari 2019 
08:30  Miles Fernhout Wedstrijdtafel 
08:30  Olivier Houwen Wedstrijdtafel 
10:00  Daan Kwint Wedstrijdtafel 
10:00  Seger Heybroek Wedstrijdtafel 
zaterdag 19 januari 2019 
08:30  Olivier Peek Wedstrijdtafel 
08:30  Mees Kalsbeek Wedstrijdtafel 
10:00  Felix Vogel Wedstrijdtafel 
10:00  Julius van Lingen Wedstrijdtafel 
Meer diensten

Vandaag jarig

Fred Tusveld
Juliette Nieuwland
Eric van der Ley
Meer verjaardagen

Facebook