Bestuur Dec
15

Gooische Rookvrij

Dat roken ongezond is weet inmiddels wel iedereen. Hoe jonger kinderen starten, hoe groter de kans is dat zij door gaan en serieuze gezondheidsklachten krijgen. ‘Zien roken, doet roken’ blijkt uit onderzoek. Juist in een omgeving waar kinderen vaker in contact komen met volwassenen die roken, is de drempel om zelf te beginnen lager. Tel daarbij op dat het eigenlijk best raar is om lekker en gezond te sporten en vervolgens een sigaret op te steken, en het wordt duidelijk waarom onder andere de KNHB, het Longfonds en de Hartstichting zich samen inspannen voor een rookvrije sportclub. Juist bij sportverenigingen waar jong en oud door elkaar loopt, ligt een maatschappelijke verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een gezond leefmilieu en een gezonde levensstijl.

Als bestuur van een van de grootste hockeyclubs van Nederland, voelen wij deze maatschappelijke verantwoordelijkheid ook. Een verantwoordelijkheid die wij graag nemen. Dat doen wij natuurlijk vooral door zoveel mogelijk mensen in staat te stellen om te sporten, onze hoofdtaak. Op Gooische willen wij nu ook de volgende stap nemen, door te onderzoeken hoe wij onze club in de komende periode ‘rookvrij’ kunnen maken. Daarbij richten wij ons vooral op de jeugd. Dat doen wij door van de volwassenen te vragen niet langer in het zicht van jongeren te roken.

Het bestuur heeft op de Algemene Ledenvergadering van 11 december 2017 een plan voor een pilot met de leden besproken: de tweede helft van dit seizoen, vanaf maart 2018, zal in het teken staan van de pilot ‘Gooische rookvrij’. Het plan werd enthousiast ontvangen door de aanwezige leden. Concreet betekent dit dat wij van onze leden en bezoekers vragen, om niet te roken op momenten dat er veel jeugd aanwezig is. In het kader van de pilot betekent dit niet roken op Gooische op:

  • -  Zaterdag, de hele dag

  • -  Zondag, tot 12.00u

    -  Trainingsdagen door de week tot 20.00u

Kortom, op de tijden dat onze junioren trainen en spelen is Gooische rookvrij. Overigens staat het natuurlijk iedereen vrij om ook buiten deze tijden niet te roken op Gooische.

Natuurlijk betekent dit voor onze rokende leden best een verandering. Om hen daar in tegemoet te komen, zullen wij een rookplek inrichten voor hen die toch nog graag willen roken. Wel uit het zicht natuurlijk.

Het doet ons goed dat wij bij een kleine rondgang langs de leden gemerkt hebben dat er overwegend positief gereageerd wordt op deze verandering. Dat is fijn te horen, want een dergelijke verandering werkt alleen als we het als club samen doen, elkaar erop durven aanspreken en elkaar hierin steunen.

Aan het eind van het seizoen zullen wij de pilot evalueren en kijken hoe wij hier in de toekomst mee verder gaan. In de aanloop naar de zomer-ALV horen wij graag jullie ervaringen en reacties, maar aarzel niet om ons én elkaar ook aan te schieten met vragen, opmerkingen en ideeën. Gooische rookvrij? Dat doen we samen!

Kijk voor meer informatie over de landelijke campagne op:

page1image26160page1image26320page1image26480
Nieuws afbeelding

Fotoalbum

Bekijk de laatste fotos in ons fotoalbum
Gooische foto's


Agenda van de week

Deze week geen agendapunten.
Meer agendapunten

Agenda van de week

Nog geen agenda punten.

Verslagen

Deze week geen verslagen.
Meer verslagen

Diensten

zaterdag 20 januari 2018 
07:45  Sylke Poort Wedstrijdtafel 
07:45  Pepper van Kouterik Wedstrijdtafel 
zaterdag 27 januari 2018 
07:45  Thijs Vignaux Wedstrijdtafel 
07:45  Sofia van der Pluijm Wedstrijdtafel 
zaterdag 3 februari 2018 
07:45  Bendt van Beek Wedstrijdtafel 
07:45  Fay van Kooten Wedstrijdtafel 
zaterdag 10 februari 2018 
07:45  Madelief Man Wedstrijdtafel 
07:45  Bo Simoons Wedstrijdtafel 
Meer diensten

Vandaag jarig

Martine Wolvius
Louisa Crijnen
Maarten Steyerberg
Meer verjaardagen

Facebook

Twitter