Jongste Jeugd Apr
11

Sportiviteit & respect begint bij de aanvoerder!

Gooische overweegt om volgend seizoen alle jongste jeugd teams deel te laten nemen aan de KNHB campagne "Het begint bij jou". Afgelopen zaterdag zijn vooruitlopend 6 jongste jeugdteams gestart met de pilot om te zien of het aanslaat. Het doel is om ook deze jongste Gooische leden op een ludieke manier bewust te maken dat zij zelf een belangrijke rol spelen om hockey leuk te houden. Als jij volgende week aanvoerder mag zijn van jouw team dan staan hieronder enkele tips om je voor te bereiden. Uiteraard kunnen jullie met je team nog extra leuke dingen toevoegen.

Wedstrijdvoorbereiding thuis: zoek van tevoren uit op welk veld jullie spelen en op welk tijdstip. Pas de aanvoerdersband alvast even aan zodat hij lekker zit tijdens het hockeyen (hij kan ook om je sok of maak hem iets kleiner met een veiligheidsspeld).

Voor de wedstrijd: spreek af dat telefoons opgeborgen worden zodra jullie verzamelen en gaan voorbereiden voor de wedstrijd. Neem iedereen op tijd mee naar het veld.

Keepersmaatje: houd in de gaten dat de keeper geholpen wordt met het aan/uitrekken en tillen van de keepersspullen.

De toss: voor aanvang van de wedstrijd geef je een hand aan de scheidsrechters. Indien de andere partij ook een aanvoerder heeft geef je deze ook een hand en wens je alvast een prettige wedstrijd. De scheidsrechters en de aanvoerders van beide teams maken uit wie er aan welke kant speelt (de spelrichting) en wie er mag beginnen (de beginslag) door middel van een toss.

Line up: verzamel je eigen team voor de line-up met ‘shake hands’: de teams geven elkaar en de scheidsrechters een hand en wensen elkaar een prettige wedstrijd.

Kringetje: let op de tijd zodat jullie op tijd kunnen starten met de wedstrijdvoorbereiding. Als er nog tijd is kun je vlak voor de wedstrijd in je team kringetje iets zeggen (bijv. de team yell of een goede mop).

In het veld: zorg in het veld voor een positieve sfeer onderling en naar de scheidsrechters.

Na de wedstrijd: bedank samen met de rest van je team de scheidsrechters en spelers. Controleer langs het veld en in de dug-out of er nog overgebleven spullen zijn en zorg ervoor dat jullie rommel in de prullenbak beland.

Gezamenlijk limonade drinken: drink na de wedstrijd samen met beide teams limonade. Zorg ervoor dat lege glazen en kannen terug naar de bar gebracht worden, lege gebruikte bekertjes in de prullenbak belanden en de tafel schoon is voor de volgende teams (vraag eventueel een doekje achter de bar om de tafel schoon te maken).

Nieuwe aanvoerder: geef het aanvoerders pakket (map, deze tips en de aanvoerdersband) aan de coach zodat die dit kan doorgeven aan de aanvoerder voor de volgende wedstrijd. Hatseflats! Wat nou rommel?

Nieuws afbeelding

Fotoalbum

Bekijk de laatste fotos in ons fotoalbum
Gooische foto's


Advertentie
Agenda van de week

Deze week geen agendapunten.
Meer agendapunten

Agenda van de week

Nog geen agenda punten.

Verslagen

Deze week geen verslagen.
Meer verslagen

Diensten

zaterdag 26 januari 2019 
08:30  Olivier Olijve Wedstrijdtafel 
08:30  Tom Braskamp Wedstrijdtafel 
10:00  Olivier Ploegmakers Wedstrijdtafel 
10:00  Duco Brouwer Wedstrijdtafel 
zaterdag 2 februari 2019 
08:30  Tristan Glover Wedstrijdtafel 
08:30  Olivier van Zessen Wedstrijdtafel 
10:00  Tijn Huidink Wedstrijdtafel 
10:00  Friso Janson Wedstrijdtafel 
Meer diensten

Vandaag jarig

Duco van Praag
Martine Wolvius
Pieter de Mol van Otterloo
Meer verjaardagen

Facebook