Junioren Mei
2

Selectiebeleid lijnteams 2018-2019

In de visie van Gooische gaat het in de maxi’s, D en C vooral om het ontdekken, aanleren en opleiden van spelers/speelsters. In de B en A gaat het naast opleiden ook meer om presteren.

Naast deze visie is het uitgangspunt van ons selectiebeleid, dat we voor iedere speler/speelster een plek in een team vinden die het beste bij hem of haar past. Om er voor te zorgen dat iedereen speelt op de plek die zowel sportief als sociaal gezien het beste bij die persoon past, is het belangrijk dat we het selectiebeleid zorgvuldig uitvoeren en dat het transparant is.

Afgelopen jaren hebben wij voor het bepalen van de selecties na afloop van het seizoen selectietrainingen (zeker in de C en D) gehouden. Voor het komend seizoen 2018-2019 hebben we dit op een andere manier ingevuld.

Het selectiebeleid gaat uit van een selectieproces gedurende het hele seizoen. Er wordt door het jaar heen intensief gekeken naar de ontwikkelingen van spelers/speelsters. Door daarnaast een aantal spelers/speelsters te laten meetrainen met een hoger team en door de beoordelingen van trainers en coaches is er aan het einde van het seizoen een goed beeld van de gehele lichting. Op basis hiervan kunnen de teamindelingen voor het seizoen 2018-2019 gemaakt worden.

Meetrainen met hoger team
Tijdens het seizoen zijn/worden een aantal spelers en speelsters uitgenodigd om in een blok van een paar weken één keer in de week met een hoger team mee te trainen. Wie hiervoor in aanmerking komen wordt in gezamenlijk overleg bepaald door technisch managers, trainers /coaches, tophockey commissie en junioren commissie (afhankelijk uit welk team een speler/speelster komt).

Beoordeling van trainers en coaches

Hiernaast vindt er drie keer per seizoen (2x veld en 1x zaal) een individuele beoordeling per speler/speelster plaats door de trainers en coaches. De beoordelingen worden vastgelegd in LISA waardoor de ontwikkeling goed te volgen is tijdens het seizoen, maar ook door de jaren heen. 

Evaluatie selectieproces

In mei zullen we het uitgevoerde selectieproces evalueren en bekijken we of we vinden dat het proces zorgvuldig is geweest. Op basis hiervan beslissen we of er voor seizoen 2018-2019 eventueel alsnog selectietrainingen nodig zijn (of voor bepaalde categorieën).

Heb je vragen? Stuur dan een mailtje naar [email protected]
Nieuws afbeelding

Fotoalbum

Bekijk de laatste fotos in ons fotoalbum
Gooische foto's


Advertentie
Agenda van de week

Deze week geen agendapunten.
Meer agendapunten

Agenda van de week

Nog geen agenda punten.

Verslagen

Deze week geen verslagen.
Meer verslagen

Diensten

zaterdag 26 januari 2019 
08:30  Olivier Olijve Wedstrijdtafel 
08:30  Tom Braskamp Wedstrijdtafel 
10:00  Olivier Ploegmakers Wedstrijdtafel 
10:00  Duco Brouwer Wedstrijdtafel 
zaterdag 2 februari 2019 
08:30  Tristan Glover Wedstrijdtafel 
08:30  Olivier van Zessen Wedstrijdtafel 
10:00  Tijn Huidink Wedstrijdtafel 
10:00  Friso Janson Wedstrijdtafel 
Meer diensten

Vandaag jarig

Maarten Steyerberg
Ernst Elhorst
Martine Wolvius
Meer verjaardagen

Facebook