Bestuur Mei
24

Gegevensbescherming leden

De Gooische Hockeyclub vindt de privacy en gegevensbescherming van onze leden erg belangrijk. Vanaf vrijdag 25 mei 2018 is de nieuwe wet AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) van toepassing, waar je vast al wel van gehoord hebt. Deze wet zorgt ervoor dat dezelfde privacywetgeving in de hele Europese Unie van kracht is. Een speciaal ingestelde AVG-commissie is achter de schermen al een tijd bezig om te zorgen dat wij voldoen aan deze nieuwe wet.

Wat doet Gooische om aan de AVG te voldoen?
In samenwerking met de KNHB en LISA (beheerder van ons ledenadministratiesysteem waar ca 200 hockeyclubs gebruik van maken) heeft de AVG-commissie een plan opgesteld om AVG-‘proof’ te worden. Onderdelen van dit plan zijn onder andere: 
  • Het doorlopen van de AVG-tool van KNHB; een stappenplan waarmee gekeken wordt of je als hockeyclub AVG-‘proof’ bent en welke acties nog ondernomen moeten worden.
  • De Privacyverklaring van Gooische is aangepast. Deze is voor iedereen toegankelijk op onze website. Hierin staat beschreven hoe wij als club met persoonsgegevens omgaan en voor welke doeleinden de gegevens worden gebruikt.
  • Iedere gebruiker van ons ledenadministratiesysteem (LISA) moet een Geheimhoudingsverklaring ondertekenen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan bestuursleden, TC-leden, het wedstrijdsecretariaat en uiteraard ook de ledenadministratie zelf.
Het doel van de AVG is niet om alleen een aantal aanpassingen te doen, maar ook om mensen meer bewust te maken en het gedrag te veranderen ten aanzien van het gebruik van persoonsgegevens en privacy. Hockeyclub Culemborg (CMHC) heeft als hulpmiddel een aantal praktische Do’s en Dont’s op een rijtje gezet. Handig om door te lezen.

Binnenkort komen wij bij jullie terug met meer informatie m.b.t. de AVG. Als er nieuwe ontwikkelingen zijn, houden wij jullie uiteraard op de hoogte. Tijdens de Algemene Leden Vergadering op 19 juni is de AVG ook een onderwerp op de agenda. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je deze via mail sturen naar [email protected]

Nieuws afbeelding

Gerelateerde nieuwsberichten

Uitgereikte schalen en bekers

Fotoalbum

Bekijk de laatste fotos in ons fotoalbum
Gooische foto's


Advertentie
Verslagen

Deze week geen verslagen.
Meer verslagen

Diensten

zaterdag 23 maart 2019 
07:45  Bram van Gaalen Wedstrijdtafel 
07:45  Boele Schmidt Wedstrijdtafel 
08:00  Ouders/verzorgers van Juriaan de Munk Barmedewerker 
08:00  Ouders/verzorgers van Cuno van der Feltz Barmedewerker 
08:00  Kees-Jan Dosker Barmedewerker 
10:30  Oscar Westerink Wedstrijdtafel 
10:30  Max Vogelaar Wedstrijdtafel 
11:15  Ouders/verzorgers van Like Wiegman Barmedewerker 
Meer diensten

Vandaag jarig

Valerie Muntinga
Daim Dessauvagie
Jacqueline de Brauwer
Meer verjaardagen

Facebook