Algemeen Mei
30

Gooische op Jeugdjournaal over selectiebeleid

Gooische was te zien op het Jeugdjournaal van woensdag 30 mei met een item over het selectiebeleid. Onder andere Dave Smolenaars (coach Dames 1 en technisch manager Meisjes tophockey) en een paar spelers uit D-teams werden ge├»nterviewd. 

"Hockeybond KNHB wil dat sportclubs stoppen met selectietrainingen voor kinderen tot 12 jaar. Op veel hockeyclubs wordt met een selectietraining bepaald in welk team kinderen het volgende seizoen mogen spelen. Kinderen moeten dan op één moment laten zien wat ze kunnen en dat zorgt volgens de bond voor te veel druk. Als je het niet het hoogste haalt, ben je toch wel teleurgesteld. Volgens de Hockeybond moet de sport voor kinderen vooral leuk zijn. Daarom willen ze dat hockeyclubs het hele jaar door kijken welk niveau kinderen hebben. Zo kunnen kinderen worden ingedeeld op hun eigen niveau, zonder selectietrainingen. 

Op de Gooische Hockeyclub zijn ze daar dit seizoen mee begonnen. Sportdeskundigen vinden het een goed plan van de hockeybond. Volgens hen zou het goed zijn als ook andere sporten pas beginnen met selectietrainingen als kinderen iets ouder zijn. Bijvoorbeeld als ze op de middelbare school zitten." 
(NOS Jeugdjournaal)

Nog een keer bekijken? Dat kan. Bekijk hier het Jeugdjournaal met het item.


Nieuws afbeelding

Fotoalbum

Bekijk de laatste fotos in ons fotoalbum
Gooische foto's


Diensten

Meer diensten

Vandaag jarig

Lex Tiel
Marieke Tilman
Sascha Cremers
Meer verjaardagen

Facebook

Twitter