Jongste Jeugd Sep
26

Speelplezier bij de Jongste Jeugd

Met 38 teams, meer dan 300 kinderen en heel veel ouders die als vrijwilliger de Jongste Jeugd ondersteunen is seizoen 2018-2019 van start gegaan. De spirit zit er goed in en er hangt een positieve en sportieve sfeer. Inmiddels hebben de kinderen hun draai gevonden in hun nieuwe teams. Voor sommige kinderen is dat in het begin nog even spannend, maar na de eerste twee weken voelt het allemaal veilig en vertrouwd. De kinderen staan met veel plezier op het veld en worden met groot enthousiasme aangemoedigd door het publiek langs de lijn.

In elke categorie binnen de Jongste Jeugd krijgen de kinderen met nieuwe aspecten van het hockeyspel te maken. 

 

  • De kleine Benjamins spelen voor het eerst ‘echte’ wedstrijden in 3-tallen. Met twee doeltjes per helft is het vaak flink doelpunten scoren. 
  • Voor de Mini’s is het veld alweer wat groter, wordt er in 6-tallen gespeeld en mag iedereen om de beurt als keeper het doel verdedigen. 
  • De Maxi’s spelen in 8-tallen op een half veld en krijgen nu ook met strafcorners te maken.

 

Zelfvertrouwen! 

Alle coaches, trainers en ouders zijn enorm betrokken en enthousiast om er samen een leuk seizoen van te maken. Direct bij de start van het seizoen was de druk bezochte informatie avond voor coaches. Tijdens deze avond is onder meer toegelicht dat binnen de Jongste Jeugd speelplezier centraal staat. Dit ontstaat door (zelf)vertrouwen. Spelers krijgen vertrouwen door dingen uit te proberen en te ervaren. Daarbij moeten ze fouten (durven) maken. Alleen dan kunnen zij leren en zich verder ontwikkelen.

Activiteiten voor de Jongste Jeugd

Naast de wedstrijden en trainingen zijn er nog een aantal andere activiteiten voor de Jongste Jeugd teams in aantocht. Het Jeugdbestuur organiseert:

 

  • Voor de Mini’s is er op vrijdag 28 september de ‘Mini Beestendag’ 
  • voor de Maxi’s de ‘Maxi Filmavond’ op vrijdag 2 november 
  • Eind november zal Sinterklaas een bezoekje brengen aan de Benjamins.

 

Verder zijn de kinderen altijd van harte uitgenodigd om Dames 1 of Heren 1 aan te moedigen.  Het is niet alleen super leuk en inspirerend om naar deze mooie wedstrijden te kijken, tijdens de rust kunnen de kinderen ook even het veld op om zelf een balletje te slaan. In het wedstrijdschema en in de nieuwsbrief kun je zien wanneer ze thuis spelen. 

Sportiviteit en respect het begint bij jou als aanvoerder

Nieuw dit jaar is actie 'Sportiviteit en respect het begint bij jou als aanvoerder', die door de commissie Sportiviteit en respect is bedacht voor de Mini’s, Maxi’s en D-jeugd. De bedoeling van deze actie is om de spelers ervan bewust te maken dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor het sportief spelverloop. Per wedstrijd wijzen de coaches een aanvoerder aan. De aanvoerder mag de aanvoerdersband dragen en bedenkt daarbij zelf de invulling van het thema sportiviteit en respect, bijvoorbeeld door het zorgen voor de line-up, het bedanken van de spelbegeleiders en tegenstanders na afloop en het samen drinken van limonade na de wedstrijd. Sportiviteit en respect betekent ook positiviteit als toeschouwer langs de lijn. Nieuws afbeelding

Fotoalbum

Bekijk de laatste fotos in ons fotoalbum
Gooische foto's


Advertentie
Agenda van de week

Deze week geen agendapunten.
Meer agendapunten

Agenda van de week

Nog geen agenda punten.

Verslagen

Deze week geen verslagen.
Meer verslagen

Diensten

zaterdag 12 januari 2019 
08:30  Miles Fernhout Wedstrijdtafel 
08:30  Olivier Houwen Wedstrijdtafel 
10:00  Daan Kwint Wedstrijdtafel 
10:00  Seger Heybroek Wedstrijdtafel 
zaterdag 19 januari 2019 
08:30  Olivier Peek Wedstrijdtafel 
08:30  Mees Kalsbeek Wedstrijdtafel 
10:00  Felix Vogel Wedstrijdtafel 
10:00  Julius van Lingen Wedstrijdtafel 
Meer diensten

Vandaag jarig

Juliette Nieuwland
Fred Tusveld
Eric van der Ley
Meer verjaardagen

Facebook