Junioren Sep
26

Hoe zit het precies: Competitie periodes jeugd

De Bond geeft een prettig overzichtje over de competitieperiodes. Deze informatie geldt dus voor alle teams in Midden Nederland. Hoe werkt het nu precies in de competitie van jouw kind? 

De juniorencompetitie voor de A en B categorie kent per seizoen twee speelperiodes, september tot en met oktober (periode 1, voorcompetitie) en oktober tot en met juni (periode 2). 

  •  Gedurende de eerste periode wordt door nagenoeg elk team (behoudens de topklasse teams) een competitie met 5 wedstrijden (6 teams in de poule) gespeeld. De topklasse teams spelen een competitie met 6 wedstrijden (4 teams in de poule). 
  • Gedurende de tweede periode wordt door elk team een competitie met 14 wedstrijden (8 teams in de poule) gespeeld.

 

Hoe gaat het met de lijnteams in de competitie?

Met vier gespeelde wedstrijden zijn de eerste A en B teams over de helft van de voorcompetitie. Gooische doet het goed, met mooie en spannende wedstrijden staan MB1 en JB1 nu beide op de eerste plek, MA1 staat op de tweede plek en JA1 staat op de derde plek in hun poule.

In de laatste twee wedstrijden van de voorcompetitie wordt beslist wie de uiteindelijke nummers 1 en 2 van de poule worden. Zij spelen op zaterdag 13 oktober de play-off wedstrijden voor een plekje in de Landelijke competitie.

 

De overige tien lijnteams begonnen een weekend later met de competitie en hebben nu drie wedstrijden gespeeld. Ook hier mooie resultaten, met nu drie teams op de eerste plek en twee teams op tweede plek een goed begin!

 

De juniorencompetitie voor de C categorie kent per seizoen twee speelperiodes, september tot en met november (periode 1) en maart tot en met juni (periode 2). De C-jeugd speelt in beide periodes 10 wedstrijden (6 teams in de poule).

De juniorencompetitie voor de D categorie kent per seizoen drie speelperiodes, september tot en met oktober (periode 1) 5 wedstrijden, oktober tot en met de winterstop (periode 2) 5 wedstrijden, en maart tot en met juni (periode 3) 10 wedstrijden. Reden voor de keuze voor drie periodes is dat de kinderen in de D zich blijven ontwikkelen (op hun eigen tempo) en zo telkens opnieuw op hun eigen niveau ingedeeld kunnen worden.

Na een afgeronde periode worden de teams opnieuw ingedeeld op basis van de resultaten uit de voorgaande periode. Alleen in de A/B topklasse worden na de voorcompetitie play-off wedstrijden gespeeld.


Nieuws afbeelding

Gerelateerde nieuwsberichten

Zaaltraining rondom Kerstvakantie

Fotoalbum

Bekijk de laatste fotos in ons fotoalbum
Gooische foto's


Advertentie
Agenda van de week

Deze week geen agendapunten.
Meer agendapunten

Agenda van de week

Nog geen agenda punten.

Verslagen

Deze week geen verslagen.
Meer verslagen

Diensten

zaterdag 12 januari 2019 
08:30  Miles Fernhout Wedstrijdtafel 
08:30  Olivier Houwen Wedstrijdtafel 
10:00  Daan Kwint Wedstrijdtafel 
10:00  Seger Heybroek Wedstrijdtafel 
zaterdag 19 januari 2019 
08:30  Olivier Peek Wedstrijdtafel 
08:30  Mees Kalsbeek Wedstrijdtafel 
10:00  Felix Vogel Wedstrijdtafel 
10:00  Julius van Lingen Wedstrijdtafel 
Meer diensten

Vandaag jarig

Juliette Nieuwland
Eric van der Ley
Fred Tusveld
Meer verjaardagen

Facebook