Bestuur Okt
23

Voordracht 2 nieuwe bestuursleden

Op de ALV van 11 december aanstaande, wil het bestuur aan de ledenvergadering twee nieuwe bestuursleden voorstellen ter benoeming in het bestuur. 

Na een eerste termijn van 3 jaar en een verlenging van een jaar, zal de huidige penningmeester, Ingeborg van Ouwerkerk, in december aftreden. Wij hebben een zeer capabele opvolger voor haar gevonden in de persoon van Roderik Verkleij. Net als de huidige penningmeester heeft Roderik al als kind op Gooische HC gehockeyd. Omdat hij niet alleen de hockeywereld en de club goed kent, maar vooral vanwege zijn ervaringen en achtergrond als bedrijfseconomen accountant, denken wij dat wij de ideale kandidaat hebben gevonden om Ingeborg op te volgen. 

Martin van Gooswilligen zit in zijn 3e verlenging van zijn bestuurstermijn en treedt in juni 2019, na 6 jaar in het bestuur te hebben gezeten, af. Gelet op het veeleisende nieuwbouwproject, heeft het bestuur besloten om zijn opvolging in fases te doen. Martin zal dit seizoen nog doorgaan met de accommodatie en nieuwbouw, maar zal de commerciële zaken al overdragen aan een nieuw - en dus tijdelijk extra - bestuurslid. Na juni 2019 zal het nieuwe bestuurslid alle taken van Martin overnemen. Ook hier hebben wij weer een ideale kandidaat gevonden: Giel van Wageningen. Giel zit al enige tijd in de commissie Nieuwbouw, dus het project is hem zeker niet meer vreemd. Met een groot sport-hart (maar helaas geen hockeyknie meer) en zijn ondernemerschap, zien wij in hem de ideale kandidaat om Martin geleidelijk op te volgen. 

Hieronder treffen jullie een uitgebreider profiel van de heren en zij stellen zich graag aan jullie voor tijdens de ALV van 11 december a.s.. De officiële aankondiging voor de ALV volgt uiteraard nog. 

Bestuur Gooische HC


Roderik Verkleij (42 jaar)
Precies de helft van mijn leven ben ik lid van Gooische: 21 jaar nu. Ik ben gaan hockeyen op Gooische in de D- jeugd in 1987. In 2001, na 5 jaar Gooische Heren 1, wilde ik eens iets anders. Daarom ben ik tussen 2001 en 2007 bij Pinoké gaan hockeyen in Heren 1 en Heren 3. Vervolgens in 2008 weer naar het oude nest: ‘t Grote Gooische Veteranen B waar ik nog steeds speel. Ik ben getrouwd met Jikke en wij hebben drie kinderen: Faas (7), Hege (bijna 5) en Dide (3). Jikke speelt in Veteranen K en Faas in JF4. Ik coach Faas op zaterdagochtend. Hege en Dide willen ook graag hockeyen, maar moeten nog even wachten. Na mijn studie Bedrijfseconomie in Amsterdam ben ik bij KPMG gaan werken. Tevens weer terug naar de studiebanken voor de opleiding tot Registeraccountant. Sinds 2014 ben ik zelfstandig ondernemer en help, ondersteun en adviseer ik midden- en kleinbedrijf met diverse brede financiële diensten. 

Ik heb enorm veel zin om de rol van penningmeester tervervullen voor onze bruisende vereniging. Ik geniet van de energieke zaterdagochtenden op Gooische waar honderden kinderen sporten en lol hebben en ik voel me thuis met mijn gezin op de zondagen waar Gooische haar naam als familieclub eer aan doet. Ik kijk er naar uit om het succesvolle werk van mijn voorgangers te continueren zodat onze vereniging financieel gezond blijft tot in de lengte van jaren.Giel van Wageningen (47 jaar)
Ik ben opgegroeid in Harderwijk, en mijn hele jeugd heb ik fanatiek gehockeyd in de eerste teams bij De Mezen. Een relatief kleine maar zeer gezellige club. Mijn studie International Business Administration heb ik gedaan in Utrecht, waar ik ook mijn vrouw Margoo heb ontmoet (nu al 27 jaar samen!). Om als student te kunnen blijven hockeyen heb ik destijds een studenten hockeyclub opgericht die nog altijd bestaat (>100 leden).

Sinds 2005 woon ik met mijn gezin, Margoo, Mees (13 - JC5), Jules (11 - JD1) en Sam (8 - ME3) in Bussum. Vanaf dat wij in Bussum kwamen wonen, heb ik het hockeyen weer opgepakt en mij aangesloten bij het toenmalige Vet E. Na enkele jaren ben ik in Vet D gaan spelen. Helaas was dat van relatief korte duur door een ernstige knieblessure. Om toch met hockey bezig te zijn, ben ik de afgelopen 6 jaar coach geweest van mijn kids, en ook altijd wel op de club aanwezig om bij ze te kijken. Sinds vorigjaar ben ik onderdeel van de commissie voor de realisatie van de nieuwe velden. Een mooie opdracht die, helaas met enige vertraging, vast het komende jaar zal leiden tot een fantastisch sportpark. 

Naast mijn passie voor sport ben ik ondernemer binnen de orthopedie. Met een team van paramedici richt ik me met ons bedrijf op het exploiteren van gipskamers binnen ziekenhuizen en klinieken en hebben wij een groothandel dat een breed assortiment (sport)braces, hulpmiddelen en medische gebruiksartikelen levert. 

Verrast maar zeer vereerd was ik toen ik werd gevraagd de portefeuille van Martin (geleidelijk) over te nemen en daarmee actief kan bijdragen aan het ingezette beleid van het bestuur en het ondersteunen van alle enthousiaste medewerkers en vrijwilligers om onze club nog meer op de kaart te zetten.
Nieuws afbeelding