Ledenadministratie/LISA Jan
9

Nieuw wedstrijdformulier Updates (DWF)

Sinds 1 januari is er een nieuw Digitaal Wedstrijdformulier (DWF). Dit ziet er anders uit dan voorheen, maar in beginsel werkt deze hetzelfde. Het nieuwe DWF tref je in de Gooische app op dezelfde plek aan als het oude DWF (onder 'Meer'). Omdat niet alles even goed werkte in het nieuwe DWF vanaf de start, informeren we je op deze pagina over de verbeteringen. 

UPDATE 2 (Maandag 7 jan 09:00): 
In verband met de invoering van het nieuwe DWF door de KNHB worden de uitslagen op dit moment niet direct geplaatst in de Standenmotor. Dat gebeurt in de loop van komende week. De recente uitslagen en standen worden dan gepubliceerd. Op dit moment zijn de uitslagen en standen dus niet volledig actueel. De KNHB biedt haar excuses aan voor het ongemak.

UPDATE 1 (Zaterdag 5 jan 12.00 uur): 
De KNHB is begonnen met het nieuwe DWF. Er zijn een aantal problemen gemeld. Dank voor het doorgeven.

De gemelde problemen zijn onder meer:
 • de spelerslijsten zijn niet beschikbaar of niet compleet
 • het toevoegen van invallers of ontbrekende spelers werkt nog niet goed of niet
 • sommige coaches kunnen niet inloggen
 • het nieuwe overzicht in LISA (wedstrijdformulieren status) is soms erg traag
Deze problemen melden wij ook de KNHB. Zij zijn hard bezig met de oplossing voor de spelerslijsten:

"Op dit moment vragen we de coaches om het na de wedstrijd nogmaals te proberen. Mocht het dan ook niet lukken, dan verzoeken we de coaches de spelers na de wedstrijd in te voeren in het opmerkingenveld zodat wij ze wel ontvangen. Het is wel aan te raden voor aanvang van de wedstrijd de scheidsrechter op de hoogte te brengen. We beseffen ons dat dit niet ideaal is, maar voor de korte termijn wel een oplossing. Ondertussen werken wij door aan het tonen van de spelers op de juiste wijze."

Wat u kan doen?
Het bovenstaande bericht kunt u doorsturen aan uw ondersteuning en arbitrage of op de website van uw club te zetten.

Wat kunnen wij doen?
Wij proberen uw mails binnen tien minuten te verwerken en te beantwoorden. Ook die van coaches en/of ondersteuning. Wij kunnen de gemelde problemen niet oplossen, maar zullen de mensen erop wijzen dat ze het later nogmaals kunnen proberen of de gegevens door te sturen naar het wedstrijdsecretariaat.

De 'trage' pagina in LISA, daar werken we aan of wij die sneller kunnen krijgen. M.b.t. het inloggen zullen we mensen vragen om het later ook opnieuw te proberen. Wij zoeken uit wat daarvan de oorzaak kan zijn.


OORSPRONKELIJKE BERICHT
Vanaf dit weekend start de KNHB met een nieuw Digitaal Wedstrijdformulier (DWF). Dit ziet er anders uit dan voorheen, maar in beginsel werkt deze hetzelfde. Het nieuwe DWF tref je in de Gooische app op dezelfde plek aan als het oude DWF (onder 'Meer').

Het belangrijkste verschil is dat iedere wedstrijd vanaf nu 3 DWF-codes/wedstrijdcodes heeft: 1 voor het thuisspelend team, 1 voor het uitspelend team en 1 voor de arbitrage. 

Ingedeelde scheidsrechters krijgen zoals voorheen nog steeds 2 a 3 dagen van te voren een code per wedstrijd gemaild. Alleen krijgen nu ook de coaches een eigen DWF-code per wedstrijd gemaild, zoals ook de coach van de tegenstander. Alle 3 de codes zijn ook te vinden in de Gooische app bij de wedstrijddetails. 

Hoe log je in in het nieuwe DWF? 
Er wordt door de KNHB (ism LISA) nog hard aan gewerkt om ervoor te zorgen dat je automatisch bent ingelogd en dat de juiste wedstrijd direct voor jou zichtbaar is, maar het komende weekend moet je helaas nog zelf inloggen. Dat kan op de volgende manier: 
 • Onthoud de juiste DWF-code vanuit de wedstrijddetails of mail.
 • Ga naar het DWF in de app of via http://gooische.nl/formulier.
 • Klik na het openen van het DWF op 'inloggen'.
 • Selecteer vervolgens Gooische bij 'account van de vereniging'
 • Vul je Gooische lidnummer (altijd te vinden in 'footer' van de normale nieuwsbrief) en bijbehorende wachtwoord in en log in.
 • De wedstrijd zou nu zichtbaar moeten zijn bij 'Wedstrijden van vandaag' of 'toekomstige wedstrijden'. Indien de wedstrijd niet zichtbaar is: vul de DWF-code in bij 'Wedstrijd verificatie code invoeren' en klik op 'Wedstrijd koppelen'.
 • Vul het DWF volgens de stappen die het weergeeft. Zorg dat het volledig is afgerond.
Handleiding
De handleiding van het nieuwe DWF kan je vinden op de site van de KNHB: handleiding DWFof in documenten op Mijn Gooische (onder kopje 'DWF').

Vragen of problemen?
Omdat het om een nieuw DWF gaat, kan het zijn dat je de code niet goed ontvangt of dat je bijvoorbeeld problemen hebt met inloggen. De belangrijkste vragen en antwoorden kun je vinden op: http://help.lisa-is.nl/nl/articles/11647-het-nieuwe-dwf-faq-voor-ondersteuners-en-scheidsrechters. Is je vraag dan nog niet beantwoord, dan horen we het graag via [email protected]

Met vriendelijke groet, mede names het wedstrijdsecretariaat,

Frank, Marleen en Alex
LISA/Website beheer Gooische.

p.s. Mocht het niet lukken om het DWF direct na de wedstrijd in te vullen, probeer het dan later nog een keer. Mocht het DWF zondagavond om 21.00 uur nog niet werken, stuur dan zsm een mailtje met de exacte wedstrijd, zaal, uitslag en eventuele bijzonderheden naar [email protected] met [email protected] en [email protected] in de cc. We horen ook graag waar je tegenaan loopt als je het DWF niet krijgt ingevuld via [email protected].
 
Nieuws afbeelding