Zaalhockey Jan
29

D1 en H1 zaal: wat een seizoen!

Gooische Heren 1 is 2e geworden in de kruisfinales van de overgangsklasse. Hiermee zijn ze verzekerd van een plek in de finales komend weekend waar gestreden wordt om een plek in de hoofdklasse. Deze worden aankomende zondag gespeeld. 

Het team speelde zondag een zinderende wedstrijd tegen het ogenschijnlijk sterkere Voordaan. 11 minuten voor het eindsignaal stond Voordaan nog op een royale voorsprong van 6-2. Echter het is de zaal niet als binnen 10 minuten alles anders wordt. Met een serie prachtige goals van oa Benjamin Stibbe, Hessel Plat en Tjebbe Keijzer kwamen de Gooiers net voor het eindsignaal uit op een echt verdiende 6-7.

Zondag spelen de Heren om 10.50 uur de 1e promotiewedstrijd tegen Venlo in het topsportcentrum Rotterdam. Bij winst volgt om 14.25 de beslissende 2e promotiewedstrijd tegen de winnaar van Rotterdam-KZ.

Dames 1
Wat een seizoen! Waar de Heren 1 volgende week nog een paar belangrijke wedstrijden speelt was het zaalseizoen voor de Dames 1 afgelopen weekend klaar. De eerste wedstrijd van de play-Outs begon waar we het zaalseizoen ook zijn begonnen. Tegen de oude club van ons teamgenootje Viev, Houten. We begonnen die eerste wedstrijd aan het begin van het seizoen binnen 10 minuten met een 3-0 voorstand maar hebben het uiteindelijk laten liggen en met 4-3 verloren. Het was duidelijk dat we die eerste wedstrijd hadden moeten pakken maar helaas zaten we nog in de welbekende Gooische Dieselmotor en kwamen we wat langzaam opgang. 

De eerste wedstrijd is dus ook niet representatief voor de rest van het seizoen en daarom zijn we dan ook heel dankbaar voor iedereen die is komen kijken naar ons vanaf de eerste week. Maar toen de Dieselmotor eenmaal liep toen gingen we! 2-1 voor tegen Schc (uiteindelijk verloren maar who’s counting?!) 9-1 winnen van USHC (please do count) Als team lieten we zien in dit zaalavontuur steeds meer te groeien en het was duidelijk dat iedereen individueel veel stappen aan het maken was en dat we daardoor als collectief zo veel mooie dingen hebben laten zien. 

Met onze beste coaches Rosanne en Dieuwertje die ons op de juiste momenten erdoorheen trokken en die ons op cruciale momenten maar precies de goede momenten met 6 man lieten spelen door onze geniale keeper Daan te verwisselen voor Dirkje waardoor we lekker met elkaar konden lummelen. Lummelen en dan erop en eroverheen! Onze frisse spelers Bente en Jessica die besloten het zaalseizoen bij Gooische mee te spelen draaiden onze tegenstanders zo gek dat ze door de bomen het bos niet meer konden zien. Als ze vervolgens na gek gedraaid te zijn door deze twee toppers ook nog in het blok van onze rots in de branding Nikki aanliepen biggelden de tranen over hun wangen. 

Al met al kunnen we zeggen dat het een mooi seizoen was. Een seizoen waar we nog technischer zijn geworden, nog fitter, nog beter weten hoe erg we de ‘turn’ haten, gerealiseerd hebben dat we alle 9 nieuwe zaalschoenen nodig hebben, nog beter weten hoeveel mooie dingen wij samen in t veld kunnen doen en nog hechter zijn geworden. We hebben gegierd samen maar we hebben vooral heel veel geleerd.


Nieuws afbeelding

Fotoalbum

Bekijk de laatste fotos in ons fotoalbum
Gooische foto's


VacatureAdvertentie

Rabobank sponsor

Volvo clubbonus

Gooische Sponsor Vouchers

Agenda van de week

Deze week geen agendapunten.
Meer agendapunten

Agenda van de week

Nog geen agenda punten.

Verslagen

Deze week geen verslagen.
Meer verslagen

Vandaag jarig

Sjoerd van Peer
Tom Arends
Mariette Daamen
Meer verjaardagen

Facebook