Algemeen Sep
10

Spierpijn tips & fysio voor de leden

Als je spierpijn hebt kan dat in verschillende gradaties. Als je spierpijn direct na het sporten of soms tijdens het sporten ontstaat, dan ben je waarschijnlijk iets harder gegaan dan dat je lichaam gewend is. Als je na een dag spierpijn krijgt of na 2 dagen, dan heb je vaak precies voldoende gedaan om je lichaam de prikkel te geven het sterker of sneller te maken. Is het verstandig die dag daarna te sporten?


Als je na de eerste situatie een zeer zware belasting van je lichaam hebt gevraagd, dan zal je vooral een herstel training willen doen, waar je niet te veel op kracht of explosiviteit doet. Vooral een beetje fietsen/lopen/joggen.


Pas als de spierpijn weer dragelijk is, vaak na 72 uur of langer, kan je weer beginnen met opbouwen en/of een nieuwe training impuls geven. Deze impuls wil je dan het liefst iets beter doseren, zodat je sneller kan opbouwen zoals bij de tweede situatie.


In de tweede situatie wil je eigenlijk binnen 48 uur weer trainen op kracht/explosiviteit. Tot die tijd (na 24 uur) kan je een minder zware impuls geven. Als je dit op de juiste manier doet, komt je lichaam in de supercompensatie. Dit is een situatie waar je lichaam steeds sterker wordt.

Lees hier meer over tips & tricks van onze fysio. 


Blessures

De medische commissie registreert hockey-blessures. Met deze data hopen we inzicht te krijgen in veel voorkomende blessures. Met als uiteindelijke doel: streven naar blessure-vrij hockeyen. 


Heb je in het afgelopen seizoen een blessure hebben opgelopen ten gevolge van hockey? Dan stellen we het zeer op prijs als je dat bij ons meldt. Je kunt het mailen naar [email protected]

Fysio voor de leden op Gooische
Ook dit jaar hebben we weer een gratis inloopspreekuur voor de leden van Gooische bij onze fysiotherapeut. Lees hier wanneer ze aanwezig zijn in ons clubhuis. 
Nieuws afbeelding

Fotoalbum

Bekijk de laatste fotos in ons fotoalbum
Gooische foto's


VacatureAdvertentie

Rabobank sponsor

Volvo clubbonus

Gooische Sponsor Vouchers

Agenda van de week

Deze week geen agendapunten.
Meer agendapunten

Agenda van de week

Nog geen agenda punten.

Verslagen

Deze week geen verslagen.
Meer verslagen

Diensten

zaterdag 29 februari 2020 
07:45  Amelie Janssen Wedstrijdtafel 
07:45  Norah Bolk Wedstrijdtafel 
10:30  Noor Dreyer Wedstrijdtafel 
10:30  Peppe Jansen Wedstrijdtafel 
13:00  Floor Bloemen Wedstrijdtafel 
13:00  Lizzy Koch Wedstrijdtafel 
15:30  Willemijn Huij Wedstrijdtafel 
15:30  Felice Hendriks Wedstrijdtafel 
Meer diensten

Vandaag jarig

Darre Macrander
Vincent Hoeve
Jasmijn Overgaauw
Meer verjaardagen

Facebook