Zaalhockey Jan
13

Unieke samenwerking Vitus College & Gooische H.C. blaashal !

Het Vituscollege Bussum en Gooische H.C. slaan de handen ineen en werken samen aan het realiseren van een tijdelijke indoor sportfaciliteit voor in de herfst- en winter maanden.

Het plan is om een blaashal te plaatsen op het terrein van het Vituscollege. De blaashal biedt het Vituscollege de mogelijkheid om het hele schooljaar hoogwaardige sportlessen aan te bieden. Het Vituscollege start vanaf schooljaar 2020-2021 met een Sportklas. Gooische H.C. gaat de blaashal gebruiken voor zaalhockeytrainingen en -wedstrijden. Op eigen terrein heeft zij deze mogelijkheid de komende jaren niet door nieuwbouwplannen. 

Project is eind vorig jaar gestart er zijn een Stuurgroep en Projectgroep geformeerd met afvaardiging van het Vituscollege en Gooische H.C. die gezamenlijk een haalbaarheidsonderzoek gaan uitvoeren. Ook is het vergunningstraject opgestart en op korte termijn worden ook de buurtbewoners betrokken.

De gemeente Gooise Meren is geïnformeerd en heeft enthousiast gereageerd op de voorgenomen samenwerking tussen het Vituscollege en Gooische H.C.Het officiële vergunningstraject moet uiteraard wel eerst worden doorlopen. In het voorjaar moet het volledige plan gereed zijn, zodat definitieve besluitvorming kan worden gestart. Het doel is om in het najaar van 2020 de blaashal te gaan gebruiken. Dit is een ambitieuze doelstelling, maar beide partijen zijn enthousiast en vol energie wordt er samengewerkt aan het project. 

Unieke samenwerking!

De samenwerking kunnen we uniek noemen in Gooise Meren. Gooische H.C. en het Vituscollege hebben elkaar gevonden in een wederzijdse behoefte. Het Vituscollege start aankomend schooljaar (2020/2021) met de Sportklas en wil hiervoor de blaashal gaan gebruiken. Gooische H.C. heeft per jaar ca. 85 hockeyteams die zaal hockeyen. Er is een enorm gebrek aan beschikbare zalen in Bussum en Naarden. Gooische H.C. kan helaas niet ieder team een passende trainingsfaciliteit bieden en is genoodzaakt om uit te wijken naar zalen in verschillende gemeenten rondom Bussum. Dit zorgt ervoor dat kinderen die normaal zelf fietsen naar de training, nu met auto’s vervoerd worden. Wekelijks levert dat zo’n 300 extra rijdende auto’s op, veelal in de spits. Met de blaashal in Bussum wordt dit extra autoverkeer voorkomen. Kortom een prachtige win-win situatie vanuit een publiek-private samenwerking.


Wij houden je uiteraard op de hoogte.
Voor vragen kun je contact opnemen met:


Vituscollege: [email protected]
Gooische H.C.: [email protected]

Nieuws afbeelding

Fotoalbum

Bekijk de laatste fotos in ons fotoalbum
Gooische foto's


VacatureAdvertentie

Rabobank sponsor

Volvo clubbonus

Gooische Sponsor Vouchers

Verslagen

Deze week geen verslagen.
Meer verslagen

Diensten

zaterdag 4 april 2020 
07:45  August van der Veer Wedstrijdtafel 
07:45  Ties Versteeg Wedstrijdtafel 
08:00  Ouders/verzorgers van Jools Schouwenaar Barmedewerker 
08:00  Kees van Traa Barmedewerker 
08:00  Ouders/verzorgers van Jeppe Schilder Barmedewerker 
10:30  Bram van de Velde Wedstrijdtafel 
10:30  Jack Spaans Wedstrijdtafel 
11:15  Reinout Bem Barmedewerker 
Meer diensten

Vandaag jarig

Rutger Abbink
Julian Schimmel
Magali van Poppel
Meer verjaardagen

Facebook