Tophockey Nov
22

Heren 1 Winterkampioen, Dames 1 speelt remise

Dames 1 - Eindhoven D1 (1-2) 2-2 
(Invallers : Noor, Solane).
De laatste wedstrijd voor de winterstop. Op deze heerlijke koude en zonnige zondagmorgen mocht Gooische thuis tegen Eindhoven 'aftrappen'.  In de stand van de competitie staan de ploegen onder de bovenste twee nog best dicht bij elkaar maar Gooische D1 heeft14 punten en Eindhoven D1 heeft 9 punten voordat aan de wedstrijd werd begonnen. 
Na ongeveer 15 minuten te hebben gespeeld kwam Eindhoven D1 door een foutje van Gooische rechts over de achterlijn de cirkel binnen en kon de spits van Eindhoven de 0-1 intikken. Hoewel al best ver in het eerste kwart lijkt Gooische D1 een patent te hebben om de wedstrijden eerst op achterstand te komen en dus - zoals vaker de afgelopen weken - stond Gooische D1 met 0-1 achter. Misschien wel door de ervaring ontstond er gelukkig geen echte paniek.
Gooische D1 kreeg in kwart 2 iets meer kansen en corners maar helaas zonder doelpunten als resultaat. 
In tegenstelling tot Gooische kreeg Eindhoven één corner. De geslagen corner zorgde ervoor dat Gooische D1 zelfs tegen een 0-2 achterstand aankeek. 5 minuten voor de rust maakte Gooische door een goede corner maakte de aansluitingstreffer: de 1-2 stond op het scorebord door Indy van Oosterhout.
Het derde kwart ging op en neer maar uiteindelijk ontstonden er weinig kansen aan beide kanten waardoor de stand 1-2 bleef. Kortom, de tijd begon te dringen en dus een moment voor Gooische D1 om het laatste kwart extra gas te geven. 
Met de conditie zit het redelijk goed want in het vierde kwart kwam er iets meer energie los en verhoogde Gooische D1 duidelijk de druk. Dit zorgde er gelukkig voor dat  Gooische D1 toch nog  een paar minuten voor tijd de 2-2 binnen wist te flatsen na een goede corner van Malou Mol. Helaas duurde het vierde kwart toch net te kort om deze laatste wedstrijd voor de winterstop toch nog met een overwinning af te sluiten.
De nummer 1 en 2 uit de poule lopen al flink uit van de rest. Push D1 een terechte winterkampioen met 0 verliespunten en Breda D1 staat stevig tweede. Gooische D1 eindigt de eerste seizoenshelft met een plek in de middenmoot. Kijkend naar de eerste resultaten van onderlinge wedstrijden dan had Gooische D1 tegen deze twee koplopers best goede wedstrijden waarbij de winst of minimaal een gelijk spel verdiend was. Hoewel dit jonge team zich natuurlijk op allerlei fronten kan ontwikkelen, beseffen alle meiden van Dames 1 dat ze na de winterstop meer in  staat moeten zijn om op basis van hun ervaring langzaam maar zeker ook de wedstrijden tegen de teams in de middenmoot naar zich kunnen trekken om een stabiele aansluiting te krijgen bij de bovenste teams in de stand van de competitie. Hieraan wordt tijdens de winterstop natuurlijk hard gewerkt. Tegelijkertijd gaat Gooische D1 zich klaarmaken voor het zaalseizoen, hopelijk zonder teveel corona beperkingen. De voorbereidingen voor de zaal beginnen volgend weekeinde al met het Top-toernooi in de nieuwe overdekte hal bij Alphen. Het is nog niet duidelijk of er straks weer publiek in de zaal mag komen kijken maar Gooische D1 heeft echt hele goede ervaringen met deze geweldige steun!  Dus..... wat Dames 1 betrekt  geldt ook voor het aanstaande zaalseizoen: komt allen!! 
Zoals gezegd wordt er tijdens de winterstop ook gewoon getraind voor de veldcompetitie en straks - als het mooie voorjaar weer begint - hopen wij jullie als trouwe supporters natuurlijk ook de tweede seizoenshelft weer terug te kunnen zien langs de lijn.
Tot dan.

Heren 1 - Zwart-Wit H1; 2-1 (2-3) 
De winterstop is een feit en daarmee sluiten we een bijzondere eerste helft van de competitie met Heren 1 af. Deze zondag was Zwart-Wit net wat beter en scherper waardoor we ondanks een 2-0 voorsprong onze eerste competitienederlaag moesten incasseren. Wel maakte Job Samuel van den Brink zijn debuut in de competitie voor Heren 1 en deed dat met verve. Al een paar weken was te merken dat het seizoen behoorlijk lang werd en dat er ooit een nederlaag zou worden geleden. Helaas was het ons niet gegund om ongeslagen de winter te bereiken, maar wat een eerste seizoenshelft is het geweest! 
Even wat cijfers op een rij: 
- In 15 weken hebben we 20 wedstrijden gespeeld:
o 6 wedstrijden in de voorbereiding
o 3 Gold Cup wedstrijden
o 11 competitiewedstrijden
- 7 jeugdspelers hebben hun debuut gemaakt
- 28 punten (5 punten los van nummer 2)
- Een doelsaldo van +25 
En het belangrijkste:
- We zijn Herbstmeister! 
De staff van Heren 1 is dan ook bijzonder trots op de prestaties van onze jongens. Niet alleen zijn ze Herbstmeister, maar de afgelopen 3,5 maand gegroeid is er een hecht team ontstaan die keihard voor en met elkaar werkt. Dit hebben ze niet alleen op het veld gedaan, want ook daar buiten zijn er vele initiatieven genomen om als team de verbinding te maken met de jeugd en de veteranen. Dat is waar dit Heren 1 voor staat en we zijn dankbaar dat wij leiding mogen geven aan deze groep jongens. 
Het is nu tijd om even een pas op de plaats te maken en de focus op andere dingen te leggen, maar begin februari starten we weer met de voorbereidingen richting de eerste competitiewedstrijd. Omcirkel daarom allemaal 13 maart (thuis tegen Groningen) in de agenda en tot die tijd wensen wij iedereen een goede laatste competitieweek en bovenal een sportief en gezond 2022! 
Het begeleidingsteam H1

voor de stand zie de website
Nieuws afbeelding

Sponsor voucher van de maandFotoalbum

Bekijk de laatste fotos in ons fotoalbum
Gooische foto's


NieuwbouwCam


Nieuwbouw


Vouchers

Rabobank sponsor

Volvo clubbonus

Gooische Sponsor Vouchers

Agenda van de week

29-11 Winter Wonder Hockey (zaal)

Verslagen

Deze week geen verslagen.
Meer verslagen

Diensten

zaterdag 4 december 2021 
08:00  Merel Versteegh Barmedewerker 
08:00  Myrte Groen Barmedewerker 
08:00  Sabine Vogel Barmedewerker 
11:15  Olaf Hendriksz Barmedewerker 
11:15  Ouders/verzorgers van Lucas van Hofwegen Barmedewerker 
14:30  Eveline van Wisselingh Barmedewerker 
14:30  Ouders/verzorgers van Amélie Elings Barmedewerker 
zondag 5 december 2021 
08:00  Tijs Houwen Barmedewerker 
Meer diensten

Vandaag jarig

Justo Engelander
Pieter Jonckheer
Mik Brenninkmeijer
Meer verjaardagen

Facebook