Algemeen Jul
17

Voor altijd in ons hart…

"Weet je nog waar je was toen je hoorde…” Het is een vraag die vaak gekoppeld wordt aan ingrijpende, emotionele gebeurtenissen. 17 juli 2014 is zo’n datum waarvan ik nog heel precies weet waar ik was. De dag dat vlucht MH17 werd neergehaald boven de Oekraïne. De dag dat 298 mensen de dood vonden en voor talloze nabestaanden de wereld voorgoed veranderde. De dag die ook altijd een zwarte bladzijde zal blijven in de geschiedenis van Gooische.

Ik was met mijn gezin op vakantie op Corfu. Aan het zeilen, met beperkte dekking voor telefoon en internet. Het bericht dat er een vliegtuig dat van Schiphol  was vertrokken, in de Oekraïne was neergestort, hoorden wij ’s avonds, voor anker in een idyllisch baaitje. Vreselijk nieuws, maar de echte klap kwam een dag later. Michiel van ’t Hek belde: "Lars, Ingrid en de kinderen waren aan boord…”

Ingrid Meijer, penningmeester van Gooische en bestuursgenoot, en haar dochters Sophie, Fleur en Bente. Hun verlies sloeg een gat dat door de hele club gevoeld werd. In de teams van de kinderen, onder de leden, in het bestuur. En natuurlijk door niemand meer dan door hun vader, Peter van der Meer. Gooische als familieclub, was in één afschuwelijk moment een deel van die familie kwijtgeraakt. 

Een verlies dat onderdeel blijft van onze clubgeschiedenis. Een dag waarop wij ook nu, 5 jaar na de aanslag, nog steeds de herinnering aan ‘onze’ Ingrid, Sophie, Fleur en Bente levend houden. Voor Peter, voor de speelsters die hun teamgenootjes verloren en voor alle leden van onze familieclub die op die vreselijke dag in 2014, afscheid hebben moeten nemen van een deel van ons. 17 juli 2014, weet jij nog waar je was?

Voor altijd in ons hart. 

Lars Voskuil
Bestuur - Hockey Organisatie 2013-2018

Nieuws afbeelding

Fotoalbum

Bekijk de laatste fotos in ons fotoalbum
Gooische foto's


Advertentie

Verslagen

Deze week geen verslagen.
Meer verslagen

Diensten

zaterdag 31 augustus 2019 
07:45  Roosje Res Wedstrijdtafel 
07:45  Felix Hiemstra Wedstrijdtafel 
08:00  Ouders/verzorgers van Amélie Elings Barmedewerker 
08:00  Ouders/verzorgers van Jasper Tiessens Barmedewerker 
08:00  Ouders/verzorgers van Phine van Pappelendam Barmedewerker 
10:30  Febe van Traa Wedstrijdtafel 
10:30  Phileine Heule Wedstrijdtafel 
11:15  Roos Bovee Barmedewerker 
Meer diensten

Vandaag jarig

Rosa Kroon
Lisa Haak

Facebook