Tophockey Okt
11

Indian summer bij Heren 1; Dames 1 verliest nipt.

Breda D1 - Gooische D1 (0-0) 1-0

Zondag mocht Gooische richting het zuiden om tegen Breda te spelen. Als je naar de stand keek een pittige tegenstander Breda op plek 2 en Gooische op plek 3.
Je zag gelijk twee partijen die aan elkaar gewaagd waren.
De wedstrijd ging gelijk op beide ploegen hadden evenveel balbezit en een gelijk aantal kansen.
Gooische haalde een corner maar deze ging er helaas niet in na een mooie tip in.
Zo gingen ze met een stand van 0-0 de rust in en kon deze wedstrijd nog alle kanten op.
Na rust kwam Breda goed uit de startblokken en begonnen druk te zetten. Gooische kon niet onder de druk uitkomen en kwamen weinig over de middenlijn heen.
Vervolgens bij kwart 4 stond het score bord nog altijd op 0-0. Al vroeg in kwart vier kreeg Breda een corner en die werd gescoord doormiddel van een mooie tip in.
Met nog ruim 12 minuten op de klok begon Gooische steeds meer grip op de wedstrijd te krijgen en versierde weer een aantal corners maar helaas zonder resultaat.
Breda is een degelijke goede ploeg met veel ervaring en was afgelopen zondag net iets slimmer dan de jonge Gooische ploeg. Ook dit weekend werd het team versterkt met goede invallers Noor Knoop en Pien Hageman uit MA1 en stond reserve goalie Nadia Huigen in het goal.
Deze week staan er weer drie trainingen op het programma en spelen ze de eerste zondag van de herfstvakantie thuis tegen Alecto. Kom jullie aanmoedigen om de dames te helpen naar de overwinning?

P.s. Vergeet je niet in te schrijven voor de Herfstclinic van donderdag 21 oktober door in te loggen via Mijn Gooische!


Berkel Enschot H1 - Gooische H1: (0-4) 0-7

Na afgelopen donderdag de 2de Gold Cup overwinning tegen Almere over de streep te hebben getrokken werd afgelopen zondag alweer de 5de competitieoverwinning behaald. Inclusief de voorbereiding is Heren 1 nu 10 weken bezig met het seizoen 2021-2022 en waren de resultaten in de voorbereiding nog wisselvallig, maar in het seizoen is er een constante lijn van overwinningen te bespeuren.
U zult begrijpen dat de sfeer in het team uitstekend is en dat het ons niet aan zelfvertrouwen ontbreekt. Echter, we moeten natuurlijk waken voor hoogmoed en de begeleiding dacht even in de voorbereiding van de wedstrijd te bespeuren dat dit het geval was.
Gelukkig lieten de jongens zien dat deze twijfel niet nodig was, want er werd vanaf minuut duidelijk wie er de beste ploeg was. Veelvuldig werd de cirkel van Berkel-Enschot opgezocht en toen de eerste strafcorner door Foppe gepusht mocht worden was het ook direct 0-1. Niet snel daarna werd een mooie aanval via Mike bij de tweede bal ingetikt en was het eigenlijk al duidelijk dat deze wedstrijd winnend zou worden afgesloten. Nu denkt u wellicht, is dat niet wat overmoedig? Zeker niet, want in het eerste kwart is Berkel-Enschot nauwelijks onze middenlijn overgestoken.
De 0-2 voorsprong gaf ons de gelegenheid om ook Hessel en Foppe wat meer rust te geven en daar werd al snel dankbaar gebruik van gemaakt door onze A1-speler Ole Tulleken die de 0-3 en vervolgens de 0-4 binnensleepte. Deze laatste goal viel overigens in de extra tijd van het eerste kwart, want de scheidsrechters hadden allebei de klok stilgezet om hem vervolgens beide vergeten aan te zetten. Het eerste kwart duurde dan ook ruim 25 minuten!
Na de 0-4 zakte ons niveau ietwat naar beneden en kreeg Berkel-Enschot zowaar enkele kansen en corners te nemen. Gelukkig waren we op die momenten wel weer scherp en werd met goed keeperswerk van Fedde en goed uitlopen van onze jongens de nul gehouden. Bij aanvang van het 4de werd er gevraagd om minimaal 3 goals te scoren en dat bleek de juiste mindset te zijn. Al snel maakte Junior Schilte na een mooie actie de 0-5 en niet veel later maakte Man of the Match Daim Des de mooiste goal van de wedstrijd na een door hem zelf opgezette aanval prachtig hoog in de verre hoek glijdend in te tippen.
Het slotakkoord was voor Cuno van den Bergh die zijn eerste goal maakte voor Heren 1 en daarmee de eindstand van 0-7 op het scorebord zette.
Al met al een prima overwinning die gevierd kon worden met een heerlijke TD op Berkel-Enschot. De aankomende week geen Gold Cup, maar "gewoon” een thuiswedstrijd tegen Hattem om 14:45 op zondag. Hopelijk wordt het weer een gezellige drukke zondagmiddag waarmee we met elkaar de herfstvakantie kunnen inluiden.
Tot zondag!

P.s. Vergeet je niet in te schrijven voor de Herfstclinic van donderdag 21 oktober door in te loggen via Mijn Gooische!


De stand dames 1 (Overgangsklasse):

Pos. Team Punten
1 Push D1 15
2 Breda D1 13
3 Helmond D1 9
4 Voordaan D1 8
5 Gooische D1 7
6 Eindhoven D1 6
7 Zwolle D1 6
8 Leiden D1 5
9 Beuningen D1 5
10 Alecto D1 4
11 Wageningen D1 4
12 Fletiomare D1 3

De stand Heren 1 (Overgangsklasse):


Pos. Team Punten
1 Gooische H1 15
2 Ede H1 15
3 Phoenix H1 13
4 Berkel-Rodenrijs H1 11
5 Zwart-Wit H1 7
6 Groningen H1 7
7 Upward H1 5
8 Union H1 4
9 Berkel-Enschot H1 4
10 Leiden H1 2
11 IJsseloever H1 1
12 Hattem H1 0Nieuws afbeelding

Sponsor voucher van de maandFotoalbum

Bekijk de laatste fotos in ons fotoalbum
Gooische foto's


NieuwbouwCam


Nieuwbouw


Vouchers

Rabobank sponsor

Volvo clubbonus

Gooische Sponsor Vouchers

Agenda van de week

29-11 Winter Wonder Hockey (zaal)

Verslagen

Deze week geen verslagen.
Meer verslagen

Diensten

zaterdag 4 december 2021 
08:00  Merel Versteegh Barmedewerker 
08:00  Myrte Groen Barmedewerker 
08:00  Sabine Vogel Barmedewerker 
11:15  Olaf Hendriksz Barmedewerker 
11:15  Ouders/verzorgers van Lucas van Hofwegen Barmedewerker 
14:30  Eveline van Wisselingh Barmedewerker 
14:30  Ouders/verzorgers van Amélie Elings Barmedewerker 
zondag 5 december 2021 
08:00  Tijs Houwen Barmedewerker 
Meer diensten

Vandaag jarig

Marjolein Steyerberg
Rosalie Heinen
Wies Veerbeek
Meer verjaardagen

Facebook