Lid worden en opzeggen

Lid worden van Gooische? Hartstikke leuk, welkom!

De aanmelding Junioren, Jongste Jeugd, Kabouter (6jr) en Pico (5jr)  is momenteel gesloten. (Jong) Senioren en Trimhockey kunnen zich doorlopend blijven aanmelden. Je kunt rond half maart weer aanmelden t/m 30 april 2019. Houd de website in de gaten.

Leeftijd en categorieën
Voor indeling in een bepaalde categorie hanteren wij de richtlijnen van de hockeybond (KNHB). Hierbij wordt gekeken naar de geboortedatum, waarbij als peildatum 1 oktober wordt gehanteerd. We kennen de volgende categorieën:

Jeugd
Buitencategorie:
Pico kinderen die in 2019 (peildatum 1/10) 5 jaar zijn geworden
Kabouters kinderen die in 2019 (peildatum 1/10) 6 jaar zijn geworden

Jongste Jeugd
F - Benjamins 7 jaar
E6 - Mini's 8 jaar
E8 - Maxi's 9 jaar

Junioren
D- Categorie 10-11 jaar
C- Categorie 12-13 jaar
B- Categorie 14-15 jaar
A- Categorie 16-17 jaar

Het is niet toegestaan dat spelers in een jongere leeftijdscategorie spelen dan waarin ze volgens hun leeftijd moeten spelen. Hoger spelen mag wel altijd. 

Iemand die de A-leeftijd heeft mag dus niet in de B-categorie spelen. Iemand met B-leeftijd mag wel in de A spelen als het klassenverschil niet te groot is.

Senioren
 • Jong Senioren
  • Dames en Heren vanaf 17 tot 25
 • Senioren
  • Dames vanaf 25+
  • Heren vanaf 25+
 • Veteranen
  • Dames vanaf 30+
  • Heren vanaf 35+
 • Trimhockey
  • Dames vanaf 30+ 
  • Heren vanaf 35+
 • Rolhockey
  • Dames en Heren vanaf 16+

Aanmelden kan op de website onder Club > Lidmaatschap > aanmelden of ga hier rechtstreeks naar het aanmeldformulier.
Senioren, Veteranen en Trim hockeyers kunnen zich doorlopend gedurende het seizoen aanmelden. Plaatsing is afhankelijk van beschikbare plaatsen/teams.


Trimhockey
Potentiële trimhockeyers moeten zich eerst aan melden op [email protected] om te kijken of er plaats. Daarna kan het aanmeldingsformulier senioren ingevuld en opgestuurd worden.

Trim leeftijdscategoriën: vanaf 30+ voor de dames en 35+ voor de heren.


Algemeen
Geen wachtlijst
De Gooische Hockeyclub kent géén wachtlijst. Bij afwijzing kun je je kind volgend seizoen opnieuw aanmelden, middels het voor dat seizoen geldende aanmeldingsformulier. Er kunnen geen rechten ontleend worden aan eerdere afwijzingen.

Sluiting inschrijving
De aanmeldingsprocedure is momenteel gesloten voor Junioren, Jongste Jeugd, Kabouters en Pico.

Aannamecriteria:

 1. Oud-jeugdleden, indien opzegging het gevolg was van normale omstandigheden;
 2. Gezinsleden, eventueel in voorkomende gevallen in combinatie met criterium onder punt 1.
 3. Kinderen van ouders die zich al actief inzetten voor de Gooische Hockey Club;
 4. Ouders van kinderen die bereid zijn zich actief in te zetten voor de Gooische Hockey Club. Opgave van activiteiten maakt een wezenlijk onderdeel uit van het lidmaatschap van het kind. (Eén van de) Ouders van jeugdleden verplichten zich in ieder geval tot het halen van hun scheidsrechters kaart voor 1 januari 2019. Tevens worden ouders van nieuwe jeugdleden verplicht minimaal 4 bardiensten te draaien. Bij het niet nakomen van deze verplichting kan het lidmaatschap van het kind eenzijdig door het Bestuur worden opgezegd;
 5. Kinderen van oud-leden (minimaal 10 jaar lid geweest van GHC);
 6. Kinderen wonende in de buurt van de club;
 7. Kinderen die lid van een hockeyvereniging buiten het Gooi zijn geweest en naar Bussum in de buurt van de club zijn verhuisd;
 8. Kinderen die lid zijn van ZoJeCo van Gooische;
 9. Door middel van loting, bij gelijke criteria.
 10. Talentvolle spelers voor de eerste teams kunnen ter beoordeling van de technische staf en het bestuur met voorkeur behandeld worden.
Weging van de criteria is aan het Bestuur van de Gooische Hockeyclub. Zij houdt zich in uitzonderlijke gevallen het recht voor om van bovenstaande criteria af te wijken.

Seizoen
Het seizoen loopt van 1 augustus t/m 31 juli van ieder jaar.

Kleding
Met ingang van het seizoen 2017-2018 is de club overgegaan op een nieuwe regeling voor de wedstrijdshirts. Alle leden kopen een clubshirt voor drie jaar tegen een vergoeding van euro 12,50 per jaar. Rokjes, shorts en sokken kun je gewoon blijven dragen of zelf aanschaffen bij Hockey Republic, net als het uit-shirt.
Het Gooische tenue (behalve dus het shirt) is te koop bij:
Hockey Republic Bussum
Sint Vitusstraat 17 Tel: 035-6932487

Kabouter hockey
Deze vorm van hockey is bedoeld voor jongeren van 6 jaar of kinderen die in 2019 6 jaar worden. Ze spelen nog geen competitie maar trainen iedere zondagochtend op Gooische. Voor aanmelden klik hier.

Kabouters betalen geen entreegeld en worden slechts voor 1 kabouter seizoen ingeschreven en automatisch uitgeschreven. 
Zij worden geen lid van de Gooische Hockey Club en zij moeten zich daarna opnieuw inschrijven voor het reguliere lidmaatschap van de club. 
De inschrijving voor Kabouters sluit jaarlijks op 15 september.

Let op: Het Kabouter hockeylidmaatschap geeft geen garantie op het reguliere lidmaatschap. Om als regulier jeugdlid te worden toegelaten, blijven de gebruikelijke toelatingscriteria gelden.

Pico hockey
Gooische biedt ook Pico hockey aan voor de allerkleinste van 5 jaar of 5 jaar worden in het jaar 2019. Bij Pico hockey draait het niet om presteren, winnen of scoren, maar om samen heel veel plezier maken en lekker bewegen in de buitenlucht.
Dat doen onze trainers met verschillende spelletjes en oefeningen met bal en stick, en soms ook zonder. Zo krijgen de kinderen op een leuke , speelse manier hun eerste introductie in het hockeyspel, in basistechnieken en in samenspelen. Zij worden geen lid van de Gooische Hockey Club en zij moeten zich in een volgend seizoen opnieuw inschrijven voor bv. de Kabouters.

Gedurende het seizoen worden er 4 blokken gegeven waarvoor men zich afzonderlijk kan aanmelden. Ieder blok staat dus op zich en de kosten bedragen euro 60,00 per blok en vol is vol.

Let op: het Pico hockeylidmaatschap geeft geen garantie op het reguliere lidmaatschap. Om als regulier jeugdlid te worden toegelaten, blijven de gebruikelijke toelatingscriteria gelden.

Jongste jeugd
Jongste jeugdleden kunnen pas lid worden en dus opgegeven worden voor het seizoen waarin zij op 1 oktober minimaal 7 jaar of ouder zijn. Dit betekent dus voor de benjamins voor het seizoen 2019 - 2020 dat zij op 1 oktober 2019, 7 jaar of ouder moeten zijn.

Zojeco
In tegenstelling tot afgelopen seizoenen biedt Gooische voor komend seizoen (2018-2019) alleen nog maar de Zondag Jeugdcompetitie (ZoJeCo) aan voor de meisjes van de Jongste Jeugd (Benjamins, Mini’s en Maxi’s).
Er is dus geen Zondag Jeugdcompetitie meer voor de jongens van de Jongste Jeugd en ook niet meer voor de jongens en meisjes van de Junioren (A, B, C en D).

Kinderen die bij Gooische een of meerdere seizoenen Zondag Jeugdcompetitie hebben gespeeld, hoeven zich niet zelf aan te melden voor het zaterdag-lidmaatschap. Deze kinderen worden automatisch door Gooische aangemeld voor het zaterdag lidmaatschap. Bij de uiteindelijke aanname, hanteert Gooische de criteria zoals hierboven weergegeven.

Let op: Het ZoJeCo hockeylidmaatschap geeft geen garantie op het reguliere lidmaatschap. Om als regulier jeugdlid te worden toegelaten, blijven de gebruikelijke toelatingscriteria gelden.


Voor verdere vragen kun je contact opnemen met:
Secretariaat Gooische Hockey Club of Ledenadministratie Gooische Hockey Club
Postbus 348, 1400 AH Bussum
of per e-mail: [email protected] of bij [email protected]

__________________________________________________________________

Opzeggen lidmaatschap voor seizoen 2019-2020
Opzegging dient te geschieden voor 1 mei 2019 (junioren) resp. 1 juni 2019 (senioren) van het lopende verenigingsjaar. 

Opzeggingen zijn pas definitief nadat een ontvangstbevestiging van de opzegging is ontvangen. 

Een opzegging die niet tijdig heeft plaatsgevonden doet het lidmaatschap doorlopen tot het eind van het volgende verenigingsjaar.

Opzeggen kan alleen via Mijn Gooische:
 • Ga naar Mijn Gooische en log in met jouw ledenlogin;
 • Onder club ga je naar het opzeggingsformulier;
 • Geef de reden op, de datum per wanneer en plaats eventueel jouw opmerking
 • Klik op 'mijn opzegging bevestigen'.

 

Fotoalbum

Bekijk de laatste fotos in ons fotoalbum
Gooische foto's


Advertentie
Agenda van de week

Deze week geen agendapunten.
Meer agendapunten

Agenda van de week

Nog geen agenda punten.

Verslagen

Deze week geen verslagen.
Meer verslagen

Diensten

zaterdag 2 maart 2019 
07:45  Bendt van Beek Wedstrijdtafel 
07:45  Bas Meppelink Wedstrijdtafel 
10:30  Narinder Bagga Wedstrijdtafel 
10:30  Thijn Eijpe Wedstrijdtafel 
13:00  Jonas Scholten Wedstrijdtafel 
13:00  Benjamin Hoorn Wedstrijdtafel 
15:30  Ties Cremer Wedstrijdtafel 
15:30  Diderik Molhuysen Wedstrijdtafel 
Meer diensten

Vandaag jarig

Claire Saes
Otte Curvers
Remco Maat
Meer verjaardagen

Facebook