Lid worden


Lid worden van Gooische? Hartstikke leuk, welkom!

Hieronder vind je de belangrijkste informatie over aanmelding of opzegging. 

Aanmelden
De aanmelding voor seizoen 2020-2021 is nu nog gesloten en zal +/- half maart 2020 open gezet worden.

Aanmelden kan daarna op de website onder Club > Lidmaatschap > aanmelden of ga hier rechtstreeks naar het aanmeldformulier.

De aanmelding voor de Junioren (10 tot 18 jaar), Jongste Jeugd (7 tot 10 jaar) is per 1 mei 2019 weer gesloten.

Kabouter (6 jaar) en Pico (5 jaar) is nog open tot 30 juni 2019. 

In de 2e helft van de maand Mei krijgt men bericht van ons secretariaat over plaatsing of afwijzing.

(Jong) Senioren, Veteranen en Trimhockey kunnen zich doorlopend blijven aanmelden.

Geen wachtlijst
De Gooische Hockeyclub kent géén wachtlijst. Bij afwijzing kun je je kind volgend seizoen opnieuw aanmelden, middels het voor dat seizoen geldende aanmeldingsformulier. Er kunnen geen rechten ontleend worden aan eerdere afwijzingen. 

Aannamecriteria
 1. Oud-jeugdleden, indien opzegging het gevolg was van normale omstandigheden;
 2. Gezinsleden, eventueel in voorkomende gevallen in combinatie met criterium onder punt 1. In de weging wordt tevens rekening gehouden met het in bezit hebben van een scheidsrechterskaart bij één van de ouders;
 3. Kinderen van ouders die zich al actief inzetten voor de Gooische Hockey Club;
 4. Kinderen van ouders waarvan de ouders bereid zijn zich actief in te zetten voor de Gooische Hockey Club. Opgave van activiteiten maakt een wezenlijk onderdeel uit van het lidmaatschap van het kind. (Eén van de) Ouders van jeugdleden verplichten zich in ieder geval tot het halen van hun scheidsrechters kaart voor 1 januari 2021. Tevens worden ouders van nieuwe jeugdleden verplicht bardiensten en de wedstrijdtafel te draaien. Bij het niet nakomen van deze verplichting kan het lidmaatschap van het kind eenzijdig door het Bestuur worden opgezegd;
 5. Kinderen die lid zijn van ZoJeCo van Gooische;
 6. Kinderen van oud-leden (minimaal 10 jaar lid geweest van GHC);
 7. Kinderen wonende in de buurt van de club;
 8. Kinderen die lid van een hockeyvereniging buiten het Gooi zijn geweest en in de buurt van de club zijn verhuisd;
 9. Door middel van loting, bij gelijke criteria.
Weging van de criteria is aan het Bestuur van de Gooische Hockeyclub. Zij houdt zich in uitzonderlijke gevallen het recht voor om van bovenstaande criteria af te wijken. Talentvolle spelers voor de eerste teams kunnen ter beoordeling van de technische staf en het bestuur met voorkeur behandeld worden.

Seizoen
Het seizoen loopt van 1 augustus t/m 31 juli van ieder jaar.

Leeftijd en categorieën
Voor indeling in een bepaalde categorie hanteren wij de richtlijnen van de hockeybond (KNHB). Hierbij wordt gekeken naar de geboortedatum, waarbij als peildatum 1 oktober wordt gehanteerd. We kennen de volgende categorieën:

Jeugd
Buitencategorie:
Pico kinderen die in 2020 (peildatum 1/10) 5 jaar zijn geworden
Kabouters kinderen die in 2020 (peildatum 1/10) 6 jaar zijn geworden

Jongste Jeugd
F - Benjamins 7 jaar
E6 - Mini's 8 jaar
E8 - Maxi's 9 jaar

Junioren
D- Categorie 10-11 jaar
C- Categorie 12-13 jaar
B- Categorie 14-15 jaar
A- Categorie 16-17 jaar

Het is niet toegestaan dat spelers in een jongere leeftijdscategorie spelen dan waarin ze volgens hun leeftijd moeten spelen. Hoger spelen mag wel altijd. 

Iemand die de A-leeftijd heeft mag dus niet in de B-categorie spelen. Iemand met B-leeftijd mag wel in de A spelen als het klassenverschil niet te groot is.

Senioren 
 • Jong Senioren
  • Dames en Heren vanaf 17 tot 25
 • Senioren
  • Dames vanaf 25+
  • Heren vanaf 25+
 • Veteranen
  • Dames vanaf 30+
  • Heren vanaf 35+
 • Trimhockey
  • Dames vanaf 30+ 
  • Heren vanaf 35+
 • Rolhockey
  • Dames en Heren vanaf 16+

Kleding
Met ingang van het seizoen 2017-2018 is de club overgegaan op een nieuwe regeling voor de wedstrijdshirts. Alle leden kopen een clubshirt voor drie jaar tegen een vergoeding van euro 12,50 per jaar. Rokjes, shorts en sokken kun je gewoon blijven dragen of zelf aanschaffen bij Hockey Republic, net als het uit-shirt.

Het Gooische tenue (behalve dus het shirt) is te koop bij:
Hockey Republic Bussum
Sint Vitusstraat 17 Tel: 035-6932487

Categorie Kabouterhockey
Deze vorm van hockey is bedoeld voor kinderen van 6 jaar of kinderen die in 2020 6 jaar worden. Ze spelen nog geen competitie maar trainen iedere zondagochtend op Gooische. Voor aanmelden klik hier.

Kabouters betalen geen entreegeld en worden slechts voor 1 kabouter seizoen ingeschreven en automatisch uitgeschreven.

Zij worden geen lid van de Gooische Hockey Club en zij moeten zich daarna opnieuw inschrijven voor het reguliere lidmaatschap van de club. Om als regulier jeugdlid te worden toegelaten, blijven de gebruikelijke toelatingscriteria gelden.
De inschrijving voor Kabouters sluit op 30 juni 2020.

Categorie Picohockey
Gooische biedt ook Pico hockey aan voor de allerkleinste van 5 jaar of 5 jaar worden in het jaar 2020. Bij Pico hockey draait het niet om presteren, winnen of scoren, maar om samen heel veel plezier maken en lekker bewegen in de buitenlucht. Pico hockey wordt gegeven op de vrijdagmiddag in 4 blokken gedurende het seizoen.
Dat doen onze trainers met verschillende spelletjes en oefeningen met bal en stick, en soms ook zonder. Zo krijgen de kinderen op een leuke , speelse manier hun eerste introductie in het hockeyspel, in basistechnieken en in samenspelen.

Zij worden geen lid van de Gooische Hockey Club en zij moeten zich in een volgend seizoen opnieuw inschrijven voor bv. de Kabouters.

Gedurende het seizoen worden er 4 blokken gegeven waarvoor men zich afzonderlijk kan aanmelden. Ieder blok staat dus op zich en de kosten bedragen euro 60,00 per blok en vol is vol.

Let op: het Pico hockeylidmaatschap geeft geen garantie op het reguliere lidmaatschap. Om als regulier jeugdlid te worden toegelaten, blijven de gebruikelijke toelatingscriteria gelden.

Categorie Jongste jeugd
Jongste jeugdleden kunnen pas lid worden en dus opgegeven worden voor het seizoen waarin zij op 1 oktober minimaal 7 jaar of ouder zijn. Dit betekent dus voor de benjamins voor het seizoen 2020 - 2021 dat zij op 1 oktober 2020, 7 jaar of ouder moeten zijn.

Voor verdere vragen kun je contact opnemen met het Secretariaat of de Ledenadministratie, per e-mail: [email protected] of [email protected]

Categorie Senioren
Jong Senioren & eindexamenkandidaten
Voor het seizoen 2020/2021 is er bij Gooische ruimte voor Jong Seniorenteams op de zondag. Dus, speel je nu in de A en wil je graag op zondag gaan hockeyen, laat het ons weten. We denken vanuit de seniorencommissie graag met jullie mee.Heb je interesse of ken je mensen (buiten Gooische) die interesse hebben? Dan kun je dit laten weten vóór 1 mei 2020 via [email protected].

Eindexamenkandidaten kunnen gewoon hun lidmaatschap opzeggen. Zodra zij onverhoopt gezakt mochten zijn of indien zij toch door willen gaan in de Jong Senioren/Studenten teams bij Gooische dan kunnen zij een email sturen naar [email protected] om hun lidmaatschap weer te activeren.
 
Senioren & Veteranen
Senioren en veteranen kunnen zich doorlopend gedurende het seizoen aanmelden. Plaatsing is afhankelijk van beschikbare plaatsen/teams.

Trimhockey
Trimhockeyers kunnen zich doorlopend gedurende het seizoen aanmelden. Plaatsing is afhankelijk van beschikbare plaatsen/teams.

Potentiële trim hockeyers moeten zich eerst aan melden op [email protected] om te kijken of er plaats. Daarna kan het aanmeldingsformulier senioren ingevuld en opgestuurd worden.

Trim leeftijdcategoriën: vanaf 30+ voor de dames en 35+ voor de heren.

update 20200113
 

Fotoalbum

Bekijk de laatste fotos in ons fotoalbum
Gooische foto's


VacatureAdvertentie

Rabobank sponsor

Volvo clubbonus

Gooische Sponsor Vouchers

Agenda van de week

24-1 GBC nieuwjaarsdiner
25-1 Heren Vet A nieuwjaarsdiner

Verslagen

Deze week geen verslagen.
Meer verslagen

Diensten

zaterdag 29 februari 2020 
07:45  Amelie Janssen Wedstrijdtafel 
07:45  Norah Bolk Wedstrijdtafel 
10:30  Noor Dreyer Wedstrijdtafel 
10:30  Peppe Jansen Wedstrijdtafel 
13:00  Floor Bloemen Wedstrijdtafel 
13:00  Lizzy Koch Wedstrijdtafel 
15:30  Willemijn Huij Wedstrijdtafel 
15:30  Felice Hendriks Wedstrijdtafel 
Meer diensten

Vandaag jarig

Jasmijn Holleman
Claudia Konig
Isabel Jager
Meer verjaardagen

Facebook