Reünisten / Rozenboom

DE ROZENBOOM

Oud-Leden Vereniging van de GHC

Telefoon: 035 6930283; 

informatie en aanmelden email: [email protected]Wilt u als oud-lid van Gooische ook reünist worden? 

U kunt zich aanmelden bij Nel Klein Bog op [email protected] of u kunt zich direct aanmelden via de website > lidmaatschap >Rozenboom.Verslag Rozenboom Winterse Hap najaar 2019

De jaarlijkse winterse hap van de Rozenboom, vereniging oud-Gooische leden, heeft weer plaatsgevonden. Deze traditie lokt altijd vele mensen naar hun aloude Gooische.

Ook deze keer weer ongeveer 45 liefhebbers en we hopen dat dit de komende jaren weer zal toenemen. Het is altijd leuk om te praten over VROEGER met mensen uit die tijd, en dat te plaatsen in het HEDEN.

De opstelling van het buffet ontlokte bij menigeen, ”maar zo groot ben ik niet”, want de pannen waren op stelten gezet! Maar met een krukje erbij kreeg iedereen zijn bordje vol.

De laatste jaren is er altijd een goede bezetting uit het heren 1 van de jaren’60. Te weten: Bart Roelofsz, Frits Hondius, Piet Hein Rehe, Rob Frese en Willem van Vliet. Van de latere heren 1 versies waren aanwezig GF Rehe, Arnoud Kalff, Marc Oost Lievense en Kees Scheltes.

Na vele jaren ondergedoken te zijn, was daar ineens Joop van Gool en hij heeft genoten. Hij had ook een leuke speech over zijn bijdrage in het grote KNHB-Hockeyboek.

Evert van Renesse van Duivenbode is ook een vaste geziene gast en hij komt toch steeds vanuit Den Haag, ook met alle files van die dag.

Uiteraard veel dank aan Nel, Francine, Marianne en Elsbeth voor hun bijdrage om van dit feest tot een succes te maken. Ook veel dank voor de keuken en de bar voor al hun werk, we zijn niets te kort gekomen.

Traditioneel de laatste jaren werd er na het opruimen nog een drankje gedronken door de diehards, de fam Kuhn was hier met drie gezinsleden aanwezig!

Ik hoop dat er volgend jaar weer een groter aantal Rozenboomleden aanwezig zullen zijn, want hiervoor ben je toch lid van de Rozenboom!

KeesArchief

Krantjes:

 1. Rozenboom krantje van Oktober 2020
 2. Rozenboom krantje van Voorjaar 2020
 3. Rozenboom krantje van Voorjaar 2019
 4. Rozenboom krantje van September 2018
 5. Rozenboom krantje van Maart 2018
 6. Rozenboom krantje van Oktober 2015
 7. Rozenboom krantje van April 2015
 8. Rozenboom krantje van November 2014
 9. Rozenboom krantje van Oktober 2013
 10. Rozenboom krantje april 2013
 11. Rozenboom krantje van oktober 2012
 12. Rozenboom krantje oktober 2011
 13. Rozenboom krantje van november 2010
 14. Rozenboom krantje april 2010
 15. Rozenboom krantje oktober 2009
 16. Meer krantjes vind je onder documenten in Mijn Gooische.


2008 Oktober:

Ingezonden stuk door Huug de Moulin
Mijn naam is Hugo de Moulin; ik ben in mijn jeugd opgegroeid in Naarden/Bussum, deed veel aan balsporten. Direct na de oorlog, ik was toen 18 jaar, werd ik weer lid van de Gooische. Had het geluk in het seizoen '46-47 in het eerste te mogen spelen met roemruchte spelers,waar we enorm tegen opzagen. Ik speelde rechtshalf ,direct achter Jan Moret en Pieter de Vreede,achter mij het roemruchte duo Ivo Rinkel en Max Caviet. Dat seizoen werden we tweede achter het onverslaanbare Klein Zwitserland.

Wel wonnen wij de toen belangrijke Amsterdam beker;de finale was in het Wagenerstadion tegen H.O.C.(tegenwoordig heet het H.G.C). Zomer 47 werd ik adelborst in den Helder, daarna marineofficier,wat ik tot mijn pensioen ben gebleven.Hierdoor heb ik over de wereld gezworven en had weinig of heel incidenteel contact met Bussum en de Gooische.

In het vroege voorjaar van 1989 (42 jaar na mijn afscheid van de Gooische) zei mijn jongste dochter, zwaar in verwachting van, wat later bleek een tweeling te zijn "Pap, ik ben eigenlijk nooit naar de plaats geweest,waar jij opgegroeid bent. Dat probleem was snel opgelost en de zondag daarop zijn we samen naar Bussum gereden.

Om 11.00 uur reden we naar de Gooische en liepen naar het oude clubhuis. Achter de bar stond Frits Fischer, dat was in 1947 geloof ik ook al zo. Hij keek nauwelijks op en zei op een nonchalante manier "hoi Huug, biertje?", mijn dochter keek of ze het in Keulen hoorde donderen. Daarna heb ik haar het dorp laten zien en zijn om twee uur terug gegaan om naar Heren 1 te kijken. Daar stond een kring ouderen uit mijn tijd (Wim Saarberg, Piet van Kleef, Chofat Kleinboch e.a.). De kring opende zich en we werden opgenomen of het de gewoonste zaak van de wereld was.

Daarna zijn we nog even naar de tennisbanen van 'het Spieghel' gegaan. Daar stond Hans Saarberg. Hij zag me en zei: "Ha Huug, we hebben volgend weekend een veteranentoernooi, zal ik je inschrijven?"

Met dit stukje wilde ik duidelijk proberen te maken dat de woorden van de voorzitter uit mijn hart gegrepen zijn. Wat mij overkomen is voelt als een warme deken. Dat is een heel prettig gevoel, het voelt inderdaad als een grote familie. Bedankt en "HOUDEN ZO!"

Huug de Moulin

________________________________________

2006 24 November

Jaar-reunie oud Gooische leden "de Rozenboom"
Na een barre tocht van bijna 2 uur (van den Haag naar Bussum = alleen maar files) kwam ik Vrijdag 24 november 2006 en met mij nog vele andere oud-leden van heinde en verre weer naar hun oude 'cluppie' om daar (zeer) oude bekenden te zien en te spreken en daarnaast (een beetje heimelijk wel…) jezelf te vergelijken met je gesprekspartner en dan tegen jezelf te zeggen "nou ik zie er beslist nog niet zo oud uit”. Het valt eigenlijk best mee…

Na deze openbaring van de tekstschrijver weer terug naar de reünie. Nel Klein Bog stond als een soort aantrekkelijke Cerberus aan de ontvangstbar, verwelkomde eenieder op haar hartelijk wijze waarna er uiteraard wel direct moest worden betaald voor het eten. Daarna schoof je door door de meute, begroette Reina, die ook geen spat ouder is geworden en nog steeds de enthousiaste Reina bleek zoals wij haar kennen. De opkomst was ook deze keer zeker niet gering en met een 60-tal oud Gooiers bleek het dan ook weer goed toeven. Het deed mij goed te zien dat er toch al weer een nieuwe lichting gaat toetreden die het kennelijk ook leuk vinden hun maten en maatjes uit hun glorie jaren weer te zien.

Echter de meeste aanwezigen waren nog steeds uit de lichting van ver voor of tijdens en net na de Tweede Werreldoorlog. Vandaar dat de organisatoren erg blij waren dat Hoyinck van Papendrecht er wederom bij was, terwijl ook gezegd mag worden dat wij allen bijzonder verheugd waren dat de echtgenote’s van overleden Gooiers in grote getale aanwezig waren.. Bravo en volgend jaar weer komen graag!

Het eten was dit keer verzorgd door de nieuwe uitbaters, Rosanna en Patrick. Zij hadden de boerenkool weer op hun eigen manier klaargemaakt, en die was uitstekend. De worst was weer goed, de gehaktballen perfect, alleen wat weinig vette jus. Dit moet volgend jaar beter! Daarentegen was het toetje in de vorm van een 'petit grand dessert' van uitstekend gehalte en is een woord van dank namens ons allen aan dit enthousiaste uitbaters echtpaar dan ook zeker op zijn plaats.

Het was weer goed de oude bekenden weer terug te zien en dankbaar te zijn dat je dit nog elke keer weer kunt meemaken. Nogmaals veel dank aan Reina en Nel voor alle goed zorgen.

Henk de Jonge van Zwijnsbergen


*****

Lieve mensen, daar zijn we dan weer
Elke reunie met vrije drank en hap komen er meer
Gisterenochtend twijfelde ik nog of dit gedicht er moest komen
Maar toen ik over de verkiezingen las heb ik toch maar een beslissing genomen

Wij allen hier waren ééns prominent aanwezig op de Gooische velden
Waar we in die tijd tenminste niet mobiel naar onze vrienden belden
We speelden een potje, zagen onze vrienden en vriendinnen
Waar meestal er ééntje rondliep die we vurig beminden

Een achteloos contact via een drankje aan de bar

En van een innig dansje in de Rozenboom werd je soms een beetje in de war

Maar het waren wel geweldige tijden
Die we voor geen goud hadden willen vermijden

In vele van onze levens hebben veranderingen plaatsgevonden
Die wij in vele gevallen niet vermijden konden
Wij zijn als 'goeie Gooiers' doorgegaan
De één kreeg een vrij beroep, de ander een redelijke baan


De jeugdjaren bij de Gooische kan je nooit meer vergeten
En daarom komen we hier steeds weer terug om die vette worst en boerenkool te eten
Voordat dit gedicht tot een einde komt spreken wij een woord van dank
Aan de organisatoren Reina en Nel en natuurlijk ook aan Frank
Jullie doen jullie dit werk met enthousiasme en jullie vinden het ook fijn


Het was weer geweldig vele vroegere prominenten hier weer te begroeten
En is het natuurlijk ieders wens dat wij elkaar volgend jaar weer kunnen ontmoeten
Dus, leef verstandig en wijs zonder te veel alcohol en vet
Beweeg veel en lig niet te lang in je bed

Dit was het weer voor deze 24ste november in 2006
Soms een beetje badinerend en dan weer een wijze les

Henk de Jonge van Zwijnsbergen

*****

De grassprietjes fluisterden… op 2 september 1933:
Uit een verfrissende zomerslaap ontwaakt, heeft de redactie blakend van energie haar taak wederom opgevat: Het seizoen 1933-’34 zal vele veranderingen met zich brengen: nieuwe velden, een eigen clubhuis, ja zelfs een G.H.C. Nieuws in een nieuwe en verbeterde gedaante. Het G.H.C. Nieuws zal in het vervolg in drukvorm verschijnen. Hopelijk zal ons clubblad met belangstelling zal worden gelezen en er toe bijdragen het vereenigingsleven van de Gooische te bevorderen.

Ter bestrijding van de kosten zal het Bestuur op de a.s. algemene ledenvergadering een voorstel indienen de contributie met één gulden te verhoogen.

De grassprietjes fluisteren… Op 21 september 2006
We lezen o.a. zaterdag 14 oktober Reunistendag. Om meer te weten te komen "klik op banner”. De grassprietjes begrijpen dat niet en weten dus niets meer over deze dag, waar velen van ons toch wel naar uitkijken. Ze hebben dan weliswaar geen last meer van mollen, maar moeten nu wel met een muis aan de slag. Of deze grassprietjes er toe bijdragen het verenigingsleven van de Gooische te bevorderen…? Maar ja, de tijd staat niet stil, want we moeten toch wel even glimlachen als we lezen over de één gulden (omgerekend € 0,45!) contributieverhoging.

Over contributie gesproken: denkt u aan het overmaken van de Rozenboom contributie (€ 15,00) op bank rek. no. 47.57.52.546 t.n.v. R.E.Kroese-Suurenbroek, i.z. reunie comm.G.H.C., dan kunnen we 24 november weer lekker aan de "Hollandse Hap”.

Maar eerst tot 14 oktober 2006!

Reina


________________________________________

 

 


________________________________________

2005-2006

Gokverbod hockeyers. Dit was het eerste wat ik vanmorgen las in de krant, een gokverbod!

Zou het komen door alle buitenlanders die in dienst zijn in de Hoofd en een paar Overgangsklasse clubs. Tegenwoordig kan je naar Laren gaan om Spaans te leren een stuk voordeliger voor ouders, ze hoeven dan hun kinderen niet naar Spanje te sturen voor de taal en kunnen hier blijven hockeyen, dat kan nu allemaal in de buurt! Sneu voor de eigen jeugd, die krijgen door de vele buitenlanders geen kans om hoog te spelen in de eigen vereniging!

Gelukkig hebben wij de Rozenboom en weer een nieuw lid erbij, Welkom!

Marjan Snoeck-Bindt, Winselerhof 8, 5625 LX Eindhoven.

Een keepster van weleer!

Op de Gooische is de competitie weer begonnen met wisselende resultaten zoals de veteranen LX die hebben hun 1ste wedstrijd gewonnen, zij gaan er nu voor.!

In het stukje van onze voorzitter hebt u veel kunnen lezen over resultaten, maar nog niet dat de jeugd, JA1 en JB1 landelijk gaan spelen voor het eerst sinds jaren, MA1 en MB1 gaan IDC spelen ook geen slecht resultaat.!

Op 1 januari bestaan wij 105 jaar een prachtige leeftijd voor een van de grotere verenigingen in ons land. U bent van harte welkom op de Nieuwjaarsreceptie niet op 1 januari maar deze keer op 14 januari komt u dan ook even een drankje drinken op onze 105-jarige.

Ons eigen lustrum 10 jaar zullen we op gepaste wijze vieren, u hoort van ons. Heeft u misschien een idee, laat ons dat dan weten.!

Op 25 november is weer de” Hollandse Hap”. Noteert u even de datum in uw agenda. Blz 8 staat het opgaveformulier stuurt u dat even in voor maandag 21 november. U komt toch ook?

Kijkt u ook eens op de Gooische website http://www.gooische.nl/ daar is veel te lezen over onze Gooische en ook over de Rozenboom.

De bekende vraag van Reina: Denk u aan de contributie voor seizoen 2005-2006 15 euro over te maken op Rekening nr.47.57.52.546 ABN-AMRO Brediusweg te Bussum

t.n.v R.E. Kroese-Suurenbroek o.v.v contributie "Rozenboom

Heeft u inmiddels een e-mail adres geef het dan even door. (zie boven) .


Nel Klein Bog

*****

Geachte Reünisten,
Welkom in het 21e lustrumjaar van onze club. Alweer 105 jaar geweldig Gooische. En alweer een jaar vol activiteiten achter ons en een lustrumjaar bol van verwachtingen voor ons. De kledinglijn bij de jeugd, waarover ik u de vorige keer reeds informeerde, is een feit geworden en iedereen van heel klein tot en met de A jeugd loopt er gelikt bij.

Het 5e kunstgrasveld is weer een hele grote stap dichterbij gekomen. Onze keuze is nu gevallen op het koeienbad waar mogelijk een 5e kunstgrasveld kan aangelegd worden tegen inlevering van ons 5e grasveld. Verder heeft de bouwcommissie haar plannen uitgerold voor de hoognodige aanpassingen en uitbreidingen aan het clubhuis.

Op sportief gebied goede resultaten bij onze Heren en Dames teams maar allemaal net niet genoeg. Dames 1 nam na 2 jaren afscheid van Tjerk van Herwaarden die naar de USA vertrok. Hij werd opgevolgd door Dolph de Bruijn. Dolph gaat zich dit seizoen ook bezig houden met de gehele meisjeslijn bij de jeugd. Bij de Heren continueerde Franklin Dikmoet zijn contract. De mannen eindigde wederom op een zeer eervolle 2e plaats in de zaal bij het landskampioenschap van Nederland in de Hoofdklasse Indoor. In het veld waren beide teams hele goede sub-toppers.

Maar, geachte Reünisten, dat was allemaal vorig seizoen en op onze club kijken we graag naar de toekomst. We moeten naar een lustrum seizoen van allemaal nèt wel toe en daar is keihard aan gewerkt. De dag van heden laat een Gooische zien met ruim 1600 leden, De grootste sportvereniging van de Gemeente Bussum en de grootste hockeyvereniging van het Gooi. Een bloeiende hockeyclub die de 9e hockeyclub van Nederland is. Sinds drie jaar hebben we meer senior leden dan jeugd leden. Een heel gezonde ontwikkeling.

Naast 760 jeugdleden telt de Gooische nu 14 Heren Senioren teams, 10 Dames Senioren teams, 11 Heren Veteranen teams en 7 Dames Veteranen teams en ruim 150 trimhockeyers. Het complex telt 1 waterveld, 3 zand ingestrooide velden naast nog 1 grasveld.

Ik wens u opnieuw een geweldige Rozenboomdag toe en wij houden u op de hoogte van het wel en wee via de website. Dat is een belofte die staat. En wat kunt u doen? U kunt proberen zoveel als mogelijk aanwezig te zijn op uw club om te genieten van het hedendaagse hockey en van die sfeer die er nog steeds hangt: ja Geweldig Gooische! Wij zien elkaar in ieder geval op de nieuwjaars- en lustrumreceptie op zaterdag 14 januari. Noteert u die datum vast? Ik wens u een hele plezierige dag toe.

Met sportieve groet,

Frank Wyers, Voorzitter GHC

________________________________________

2004-2005

Zeer Geachte Rozenboom Reünisten,

Wat leuk u het afgelopen seizoen af en toe langs de velden te zien was en dus op de club. Uw club, onze club. Viel uw mond de laatste keer ook weer open? Kneep u uzelf even in de wang? Was dit wel Gooische, mijn oude cluppie? Immers, de terreinen zien er spik en span uit, het clubhuis heeft een likje verf gekregen en het houtrot is een halt toegeroepen. De deur werd voor u open gehouden en een stoel aangeschoven. De vlaggen wapperen dat het een lust is en u heeft nog nooit in de geschiedenis van Gooische zoveel leden gezien. We zijn dit seizoen 2004-2005 ruim door de 1600 leden heen. En met die 1600 leden spelen we nog steeds de leukste teamsport die er bestaat: Hockey. Heren 1 en Dames 1 lekker in de overgangsklasse en de rest van de teams mooi gespreid van hoof tot laag. Heren 1 heeft dit seizoen Franklin Dikmoet als nieuwe trainer/coach terwijl Dames 1 zijn trainer/coach Tjerk van Herwaarden behield. De start van met name de Dames is zeer goed dit seizoen. Afgelopen seizoen was weer een heerlijk seizoen waarbij de infrastructuur van de club verder werd verbeterd. Zo kwam er een digitaal scorebord bij veld 1 te staan om u duidelijk van de stand en tijd kond te doen. Het clubhuis werd van een nieuwe verflaag voorzien aan de buitenkant en alle banken werden weer gelakt. Extra aandacht werd aan de velden gegeven waarbij met name ons laatste grasveld de nodige aandacht verdient. We maken ons nog steeds sterk om dit laatste grasveld van de club om te toveren tot een 5e kunstgrasveld. Dat dit een proces van heel veel tijd is weet u al, zeker gezien het feit dat onze huidige grondeigenaar Natuurmonumenten is, waarbij we met alle ecologische waarden en de buurt zeer zorgvuldig om zullen dienen te gaan. De vorig jaar in het leven geroepen bouwcommissie heeft de staat van het huidige clubhuis in kaart gebracht, en naast een aantal korte termijn opdrachten, waarbij o.a. de capaciteit van de huidige wc's als speerpunt werd aangemerkt zal de commissie dit seizoen meer in detail de zaken gaan uitwerken. voor de afgelopen lente aangekondigde migratie naar de 2e versie van onze website www.gooische.nl. is uitgesteld tot dit najaar. De Rozenboom zal dan haar eigen pagina gaan krijgen. Gooische, de leukste club van Nederland en nog steeds groeiende en bloeiende als een jonge dame, is trots om een oud ledenvereniging zoals de Rozenboom te hebben. Dat hoort niet alleen bij de traditie van de club maar ook bij waar wij voor staan: een club met een grote familieband en een goede en gezonde toekomst, met veel waardevolle tradities. OK, de deur wordt dan misschien niet altijd voor u opengehouden en die stoel wordt niet aangeschoven want die hebben we niet (!), maar normen en waarden hebben we wel, voor jong en oud. Ik wens u opnieuw een geweldige Rozenboomdag toe en van onze kant zullen wij u op de hoogte blijven houden van het wel en wee. Dat is een belofte die staat. En wat kunt u doen? Hetzelfde als wat ik u vorig jaar heb gevraagd: U kunt uw anekdotes over de Gooische opschrijven en bij ons inleveren. Wij zoeken de mooiste uit en plaatsen die op de website van de club. Geschiedenis van uw club, in het heden bewaard voor onze toekomst.

Met Gooische groet,

Frank Wyers, voorzitter

CS+

 

Sponsor voucher van de maand


aupingsponsordealvandemaand

Fotoalbum

Bekijk de laatste fotos in ons fotoalbum
Gooische foto's


NieuwbouwCam


Nieuwbouw


Vouchers

Rabobank sponsor

Volvo clubbonus

Gooische Sponsor Vouchers

Verslagen

Deze week geen verslagen.
Meer verslagen

Diensten

zaterdag 30 oktober 2021 
08:00  Ouders/verzorgers van Kaja van der Windt Barmedewerker 
08:00  Ouders/verzorgers van Mara Kas Barmedewerker 
08:00  Kees van Traa Barmedewerker 
11:15  Maya Carson Barmedewerker 
11:15  Friedeliene Groeneveld Barmedewerker 
14:30  Ouders/verzorgers van Olivia de Boer Barmedewerker 
14:30  Ard Krak Barmedewerker 
zondag 31 oktober 2021 
07:45  Aurélie Smelt Wedstrijdtafel 
Meer diensten

Vandaag jarig

Talitha Mac-Lean
Sofia Meerts
Feline Peeperkorn
Meer verjaardagen

Facebook