Rookvrij


Gooische Rookvrij
Niemand wil dat kinderen gaan roken. En toch steken ieder jaar weer kinderen, soms zo jong als 13-14 jaar, hun eerste sigaret op. In onze regio zelfs meer dan het landelijk gemiddelde. Dat roken ongezond is weet inmiddels wel iedereen. Hoe jonger kinderen starten, hoe groter de kans is dat zij doorgaan en serieuze gezondheidsklachten krijgen.

‘Zien roken, doet roken’ blijkt uit onderzoek. Juist in een omgeving waar kinderen vaker in contact komen met volwassenen die roken, is de drempel om zelf te beginnen lager. Tel daarbij op dat het eigenlijk best raar is om lekker en gezond te sporten en vervolgens een sigaret op te steken, en het wordt duidelijk waarom onder andere de KNHB, het Longfonds en de Hartstichting zich samen inspannen voor een rookvrije sportclub. Juist bij sportverenigingen waar jong en oud door elkaar lopen, ligt maatschappelijke verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een gezond leefmilieu en een gezonde levensstijl.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid als club
Als bestuur van een van de grootste hockeyclubs van Nederland, voelen wij deze maatschappelijke verantwoordelijkheid ook. Een verantwoordelijkheid die wij graag nemen. Dat doen wij natuurlijk vooral door zoveel mogelijk mensen in staat te stellen om te sporten, onze hoofdtaak. Onze velden zijn maximaal bezet met hockeyers van 3 jaar oud tot ver in de 70 en sinds kort biedt ons rolstoelhockeyteam ook mensen met een beperking de kans om lekker te sporten. 

Op Gooische willen wij nu ook de volgende stap gaan zetten, door te onderzoeken hoe wij onze club in de komende periode ‘Rookvrij’ kunnen maken. Daarbij richten wij ons vooral op de jeugd. Dat doen wij door van de volwassenen te vragen niet langer in het zicht van jongeren te roken. Wij zijn heel blij dat de leden van Gooische tijdens de ALV op 11 december 2017 unaniem hebben ingestemd met ons voorstel ‘Gooische Rookvrij’.

De tweede helft van dit seizoen zal, vanaf 1 maart 2018, in het teken staan van de pilot ‘Gooische Rookvrij’. Concreet betekent dit dat wij van onze leden en bezoekers vragen, om niet te roken op momenten dat er veel jeugd aanwezig is.

Pilot Gooische Rookvrij
In het kader van de pilot betekent dit dat er niet gerookt wordt op Gooische op:
  • Zaterdag: de hele dag 
  • Zondag: tot 13.00 uur 
  • Trainingsdagen door de week: tot 20.00 uur

Kortom, op de tijden dat onze jeugd traint en speelt is Gooische rookvrij. Overigens staat het natuurlijk iedereen vrij om ook buiten deze tijden niet te roken op Gooische.

Natuurlijk betekent dit voor onze rokende leden best een verandering. Om hen daar in tegemoet te komen, zullen wij in eerste instantie op het balkon aan de zijkant een rookplek inrichten, bereikbaar via de buitentrap. Wie toch nog wil roken, kan dat daar doen. Wel uit het zicht natuurlijk.

Aan het eind van het seizoen zullen wij de pilot evalueren en kijken hoe wij hier in de toekomst mee verder gaan. In de aanloop naar de zomer-ALV horen wij graag jullie ervaringen en reacties, maar aarzel niet om ons én elkaar ook eerder aan te schieten met vragen, opmerkingen en ideeën.

Gooische Rookvrij? Dat doen we samen!


Kijk voor meer informatie ook op: 
 

Sponsor voucher van de maand


aupingsponsordealvandemaand

Fotoalbum

Bekijk de laatste fotos in ons fotoalbum
Gooische foto's


NieuwbouwCam


Nieuwbouw


Vouchers

Rabobank sponsor

Volvo clubbonus

Gooische Sponsor Vouchers

Verslagen

Deze week geen verslagen.
Meer verslagen

Diensten

zaterdag 30 oktober 2021 
08:00  Ouders/verzorgers van Kaja van der Windt Barmedewerker 
08:00  Ouders/verzorgers van Mara Kas Barmedewerker 
08:00  Kees van Traa Barmedewerker 
11:15  Maya Carson Barmedewerker 
11:15  Friedeliene Groeneveld Barmedewerker 
14:30  Ouders/verzorgers van Olivia de Boer Barmedewerker 
14:30  Ard Krak Barmedewerker 
zondag 31 oktober 2021 
07:45  Aurélie Smelt Wedstrijdtafel 
Meer diensten

Vandaag jarig

Philip van Gerrevink
Tibbe Brouwer
Talitha Mac-Lean
Meer verjaardagen

Facebook