Arbitrage opleiding


Scheidsrechterscursus (CS-kaart)

Alle spelende leden vanaf 14 jaar dienen in het bezit van een CS-kaart te zijn. Hiermee waarborgt Gooische Hockey Club de spelregelkennis van haar spelers en wordt er voldaan aan de KNHB eis voor clubscheidsrechters. Voor de senioren en junioren vanaf de B-jeugd die nog geen CS-kaart hebben, biedt de Arbitragecommissie tenminste tweemaal per jaar een scheidsrechterscursus aan. De cursus wordt afgesloten met een examen.

Als het lid niet in staat is deze cursus te volgen dient hij/zij zelf zorg te dragen dat hij/zij (evt. elders) de cursus binnen het seizoen kan volgen om de CS-kaart te behalen. Als de cursist het examen niet met goed gevolg aflegt zal hij/zij zich voor de eerstvolgende cursus wederom moeten aanmelden tot het examen succesvol is afgerond. Mocht een lid weigeren zijn CS-kaart te halen dan zal het bestuur gepaste maatregelen nemen.

De examens worden in beginsel gehouden in de eerste maanden van het nieuwe seizoen. De Arbitragecommissie bepaalt ad hoc of en wanneer er meerdere examen data nodig zijn en zal deze tijdig kenbaar maken via de website.

Alle (nieuwe) ouders van jeugdleden die niet in het bezit zijn van een CS-kaart zijn, of ouders die een opfris cursus willen volgen, zullen jaarlijks uitgenodigd worden om deze kaart te behalen, dan wel hun kennis te verbeteren. Ouders van de jongste jeugd worden betrokken als spelleiders en worden vervolgens aangemoedigd hun CS-kaart te halen.

Aanmelden voor de cursus kan via:  [email protected]

Opleiding CS+

Fluiten is leuk, fluiten is fun! En wie verder wil leren, kan dit doen met de Clubscheidsrechter plus (CS+) opleiding. Voor die clubscheidsrechters die zich na het behalen van de CS-kaart verder willen bekwamen in het fluiten van hockeywedstrijden, heeft de KNHB de CS+ opleiding ontwikkeld.

 

De CS+ opleiding is een praktijkgerichte opleiding, die wordt verzorgd door een door de KNHB opgeleide leercoach. Op Gooische zijn dat Frank van Delft en Frank Wyers. De opleiding duurt gemiddeld een (half) seizoen. Dit is mede afhankelijk van de beschikbaarheid van de cursist (hoe vaak kan hij fluiten) en hoe snel hij leert.

 

Cursisten CS+

Voor wie is de CS+ opleiding bedoeld? De CS+ opleiding staat open voor alle clubscheidsrechters die fluiten leuk vinden en beter willen worden. Ze hebben plezier in fluiten, hebben een goede uitstraling en persoonlijkheid, en zijn bovenal leergierig. Er geldt geen beperking op leeftijd, of anderszins. Jeugdleden, ouders en ervaren clubscheidsrechters zijn allen welkom zich aan te melden.

 

De CS+ opleiding kun je zien als een soort Masterclass. De enige voorwaarden voor aanmelding zijn:

  • Clubscheidsrechterskaart gehaald hebben;
  • Basis fluitervaring hebben;
  • Plezier in het fluiten hebben;
  • Bereidheid en motivatie te investeren in de CS+ opleiding.

Geïnteresseerd? Mail naar de Arbitrage Commissie CS+: [email protected]

 

CS+ en bondscheidsrechters

Clubscheidsrechters met een goed niveau die geïnteresseerd zijn in de opleiding tot CS+ (clubscheidsrechter plus) of bondsscheidsrechter, kunnen zich aanmelden via 

[email protected]

De minimumleeftijd voor deelname is 14 jaar; het lid betreffende lid dient natuurlijk wel reeds in het bezit te zijn van een CS.
In overleg met het lid, de Arbitragecommissie en eventueel de KNHB zullen de mogelijkheden en data van een dergelijke cursus besproken worden. Doelstelling is om jaarlijks 10 CS+ scheidsrechters af te leveren.

Bij voldoende aanmeldingen wordt de CS+ opleiding tweemaal per jaar gestart.

 

Sponsor voucher van de maand


aupingsponsordealvandemaand

Fotoalbum

Bekijk de laatste fotos in ons fotoalbum
Gooische foto's


NieuwbouwCam


Nieuwbouw


Vouchers

Rabobank sponsor

Volvo clubbonus

Gooische Sponsor Vouchers

Verslagen

Deze week geen verslagen.
Meer verslagen

Diensten

zaterdag 30 oktober 2021 
08:00  Ouders/verzorgers van Kaja van der Windt Barmedewerker 
08:00  Ouders/verzorgers van Mara Kas Barmedewerker 
08:00  Kees van Traa Barmedewerker 
11:15  Maya Carson Barmedewerker 
11:15  Friedeliene Groeneveld Barmedewerker 
14:30  Ouders/verzorgers van Olivia de Boer Barmedewerker 
14:30  Ard Krak Barmedewerker 
zondag 31 oktober 2021 
07:45  Aurélie Smelt Wedstrijdtafel 
Meer diensten

Vandaag jarig

Laurian Burger
Philip van Gerrevink
Tibbe Brouwer
Meer verjaardagen

Facebook