Algemeen Maa
18

Update nieuwe complex

Ruim anderhalf jaar geleden zijn de eerste stappen gezet naar het uitwerken van alle plannen en vergunningsaanvragen voor de nieuwe indeling van ons sportpark. Nadat de gemeente Bussum een prachtige subsidie van 500.000,- euro toezegde, was de weg vrij om concreet met alle ideeën en plannen aan de slag te gaan. De Plan van Eisen-Commissie werd in het leven geroepen en ging aan het werk onder leiding van bestuurslid Martin van Gooswilligen.

Martin van Gooswilligen vertelt
"De eerste grote uitdaging binnen dit project is het wijzigen van het bestemmingsplan. Voordat je zover bent zijn een gedegen plan van eisen, medewerking van Natuurmonumenten en veel verschillende onderzoeken nodig. Pas na goedkeuring hiervan kan de bestemmingsplanwijziging worden aangevraagd bij de gemeente. En daar staan we nu. We hebben uiteindelijk twee architectenbureaus (DENC en MaJa) gevraagd een concreet voorstel voor ons complex te maken. Op basis van hun individuele voorstellen hebben we hen gevraagd om samen te werken, omdat ze beiden verschillende sterke competenties hebben. Beide bureaus reageerden positief en werken nu vanuit het collectief een voorstel uit." 

Waar staan we nu?
"Aan de vooravond om de wijziging van het Bestemmingsplan bij de gemeente in te dienen. Want: alle stakeholders zijn akkoord. Zowel de Provincie Noord-Holland als Natuurmonumenten als het Waterschap. Op het moment dat de gemeenteraad goedkeurt, kunnen we aan de slag!”

Timing en planning
"Projecten als deze gaan niet over een dag ijs. Veel tijd en geduld zijn key. We hopen zeer binnenkort de wijzing te kunnen indienen. Ondertussen zien we uit naar het voorstel van de architecten. En met onze buren zijn en blijven we in gesprek. Het pad dat we sinds eind 2015 bewandelen is lang: door de vele stakeholders en… omdat we alles secuur aanpakken. Als alles volgens verwachting gaat - er kan natuurlijk altijd vertraging ontstaan - gaat in de zomer van 2018 de schop erin. Dan worden velden drie en vier vernieuwd; wordt de kelderbak voor het nieuwe clubhuis aangelegd en wordt het huidige clubhuis gesloopt. Alle velden zijn voor het seizoen 2018-2019 bespeelbaar en een tijdelijk clubhuis staat in die periode op de parkeerplaats. In maart 2019, na de winterstop, is ons nieuwe complex - hopelijk - een feit!”

De ideeënbus
Heb je ideeën en/of inspiratie voor de inrichting van ons clubhuis? Mail deze dan naar [email protected]. Want het gaat om jouw nieuwe clubhuis en jouw ideeën tellen.

Informatieavond
Voor de zomerstop organiseren we een informatieavond over het nieuwe complex.
Op deze avond kun je de voorstellen van de architecten bekijken, input geven en vragen stellen. Binnenkort meer hierover!
Nieuws afbeelding

Fotoalbum

Bekijk de laatste fotos in ons fotoalbum
Gooische foto's


Verslagen

Deze week geen verslagen.
Meer verslagen

Diensten

zaterdag 25 november 2017 
07:45  Florian Olijve Wedstrijdtafel 
07:45  Mette Boorsma Wedstrijdtafel 
08:00  Liesbeth van der Pol Barmedewerker 
08:00  Thijs van der Lugt Barmedewerker 
08:00  Tom Taminiau Barmedewerker 
10:30  Jasmijn Overgaauw Wedstrijdtafel 
10:30  Hein Bockwinkel Wedstrijdtafel 
11:15  Ouders/verzorgers van David Vinke Barmedewerker 
Meer diensten

Vandaag jarig

Renske Voogt
Hendrik Greven
Tije Appel
Meer verjaardagen

Facebook

Twitter