Spotlight Dec
2

In the spotlight: Frank van Hooft

Frank (materiaalcommissie): "Vroeger gingen er wel 1.500 ballen per jaar doorheen: door de kratjes met ballen hebben we veel meer overzicht en minder uitgaven.”

 


Frank van Hooft

Vanmiddag spreek ik met Frank van Hooft, hij is al zes jaar lid van de materialencommissie. Frank is geboren in Den Bosch op 20 juli 1963. Hij is keeper van Vet K en reserve van Vet D. In het grote gezin van Frank en Monique wordt er veel gehockeyd: Simone 19 jaar veldspeler, Max 18 jaar keeper, Sophie 14 jaar keepster MB6, Juliette 13 jaar oud-keepster, Tim 11 jaar JD7 en Floris keeper JD3. De eerste hockeyclub van Frank was Hopbel en daar speelde Frank ooit in eerste klas met Den Bosch in de jeugd. Frank is gek op hockey: "Ik blijf ervoor op en sta er vroeg voor op. Ik kan enorm genieten van een wedstrijd en blijf ook regelmatig na mijn eigen wedstrijd hangen om nog een andere wedstrijd te kijken. Bij goed en bij slecht weer.”


Commissie van 5 man

De materiaalcommissie bestaat uit 5 mannen. Jan Mannarts, Frank van Hooft, Martijn Vonk, Dennis Kools (administratie) en Koen Schmitz (veldattributen en algemene inkoop). Jan is de officiële voorzitter in deze commissie: "Maar we doen het met z’n vijven.” 

 

De materiaalmannen beheren alle materialen van de club. Het hele jaar door. Het meeste werk zit in de organisatie rondom de keepersspullen. De keepers moeten veilig op het veld staan, maar spullen verslijten, kinderen groeien. De outfits worden aangepast aan leeftijd en niveau waarop de keeper speelt. Daarnaast zorgt de materiaalcommissie voor de goals, minigoals, klapgoals, ballen, hesjes, buizen en touwen. "Touwen zijn veel beter dan buizen: ze zijn gemakkelijk te vormen, dempen geluid en snelheid en zijn dus veiliger.” Alles wat op het veld wordt gebruikt, wordt door de materiaalmannen ingekocht, onderhouden, gerepareerd, geruild en geadministreerd. 

 

Zuinig

"We hebben een begroting voor de materialen en communiceren daarover met het bestuur. Daarin zijn we heel zelfstandig en worden we vertrouwd. Alles gaat een bepaalde tijd mee. We werken via een afschrijfmodel waardoor te oude spullen vervangen kunnen worden. We zijn heel zuinig. Iedereen die lid is betaalt mee aan de materialen. Een keepersoutfit is duur, daar wordt een groot bedrag voor begroot. De trainers zijn verantwoordelijk voor de ballen. "Vroeger gingen er wel 1.500 ballen per jaar doorheen: door de kratjes met ballen hebben we veel meer overzicht en minder uitgaven.”

 

Onderhoud

De keepers leren ook hoe ze met hun uitrusting om moeten gaan. Hoe moet je de spullen in de tas stoppen? Welke onderdelen moet je wassen? En welke onderdelen moet je anders schoonmaken, bijvoorbeeld met een borsteltje? Vanaf de D-elftallen zijn de keepers verantwoordelijk voor de tas en bij de E-teams is de coach verantwoordelijk. In algemene zin zijn de coaches verantwoordelijk voor de maskers: vaak wordt er binnen een team een ‘maatje’ aangewezen die na de wedstrijd de keeper helpt om van de goal naar de dug-out en het clubhuis te lopen met alle spullen.

 

Vrijdagavondpaniek

Regelmatig gaan er onderdelen van de keepersoutfit kapot, of raakt er iets kwijt. Dan krijgt de materiaalcommissie een telefoontje in paniek op vrijdagavond dat een keeper niet kan spelen omdat hij/zij een onderdeel mist. Het is soms lastig om dat op te lossen. De oplossing is snel geboden: Meld het direct als er iets kapot is of ontbreekt. Hoe eerder de [email protected] een melding krijgt, hoe beter het op te lossen is. Vaak is er dan genoeg tijd om een onderdeel te vervangen, bestellen of repareren. Zo kan iedereen op zaterdag ontspannen en gefocust op het veld staan. En niet geheel onbelangrijk: keepers (ook al in de D) moeten zelf leren om zaken door te geven: dat wordt ook beloond. De materiaalcommissie gaat dan direct met je aan de slag om het op te lossen.

 

Nieuwe clubhuis

Er zijn lockers voor alle juniorenkeepers. De keepers van de Veteranen nemen hun keeperstas altijd mee naar huis. In het nieuwe clubhuis komen er veel lockers bij: dan kunnen ook de Veteranen zonder zware keeperstas naar huis. "Echt een vooruitgang!”

 

Frank: "We proberen voor Iedereen die hockeyt op Gooische de beste materialen aan te schaffen. Dat heeft best veel impact, ook al functioneren we op de achtergrond!”

Nieuws afbeelding

Fotoalbum

Bekijk de laatste fotos in ons fotoalbum
Gooische foto's


Agenda van de week

Deze week geen agendapunten.
Meer agendapunten

Agenda van de week

Nog geen agenda punten.

Verslagen

Deze week geen verslagen.
Meer verslagen

Diensten

zaterdag 13 januari 2018 
07:45  Kay Eckmeyer Wedstrijdtafel 
07:45  Morris Stalenhoef Wedstrijdtafel 
zaterdag 20 januari 2018 
07:45  Sylke Poort Wedstrijdtafel 
07:45  Pepper van Kouterik Wedstrijdtafel 
zaterdag 27 januari 2018 
07:45  Thijs Vignaux Wedstrijdtafel 
07:45  Sofia van der Pluijm Wedstrijdtafel 
zaterdag 3 februari 2018 
07:45  Bendt van Beek Wedstrijdtafel 
07:45  Fay van Kooten Wedstrijdtafel 
Meer diensten

Vandaag jarig

Degy Hooft Graafland
Franz von Lindern
Miles van Dongen
Meer verjaardagen

Facebook

Twitter