Tophockey Jun
2

Dames 1 verliest 3e duel PO en sluit schitterend seizoen met applaus af

Helaas heeft Gooische Dames 1 vandaag de 3e wedstrijd tegen Union in de Play-offs verloren. Maar wat zijn we trots op dit team en wat ze dit jaar allemaal bereikt hebben. Vorig jaar promoveerden ze al naar de Overgangsklasse en dit jaar speelde ze weer meteen play-offs, maar nu voor de Promotieklasse.

Na een schitterende competitie eindigen ze nu als 2e in de Overgangsklasse. Wat een topresultaat. Hulde!

(bron hockey.nl)

Union verslaat Gooische en gaat op weg naar Rotterdam

De dames van Union kunnen zich als beste nummer twee van de Overgangsklasse opmaken voor de tweekamp met promotieklasser Rotterdam. Dat is vanmiddag duidelijk geworden na de derde en dus beslissende play-off tussen de Gelderlanders en Gooische. Het werd 3-0 in Malden dankzij treffers van Karlijn Hassink in de eerste helft en na rust door Esther de Leijer (sc) en Amber Jansen Groesbeek.

Lachende gezichten dus op Union, waar het vele publiek tenminste één en wellicht twee toetjes te wachten staat. Union heeft tegen Rotterdam opnieuw het thuisvoordeel, te beginnen aanstaande donderdagavond om half negen.

De uitslag van 3-0 doet vermoeden dat Union overduidelijk de beste ploeg was, maar de hoogte van de overwinning mag geflatteerd worden genoemd.

Assistent-coach Arnoud Kappelle van Union: ‘Als je deze confrontatie over drie duels bekijkt, ontlopen beide ploegen elkaar nauwelijks. Donderdag vond ik ons beter, zaterdag was Gooische duidelijk de betere en vandaag lag het dicht bij elkaar.’

Afgekeurde strafcorner

Cruciaal moment tijdens de wedstrijd was de situatie een kwartier na rust toen Gooische, bij een tussenstand van 1-0, een strafcorner raak prikte, maar de arbitrage keurde de treffer af wegens gevaarlijk spel.

Dave Smolenaars (Gooische): ‘Dit soort duel wordt op details beslist en dan was dit een hele belangrijke, temeer doordat Union twee minuten later ook een corner kreeg en die ging er prompt in. Dan staat het opeens 2-0. Bij een 1-1 krijg je uiteraard een hele andere wedstrijd. Maar goed, ook dit is weer een leermoment. Dat we ons in het vervolg nog beter moeten wapenen tegen dit soort tegenslagen.’

Complimenteus

De coach van Gooische kon over de hele linie complimenteus zijn over zijn team. ‘Ik had niet verwacht dat we dit niveau konden halen tijdens de play-offs. Nu is het niet gelukt, maar volgend seizoen gaan we met deze ervaring op zak een nieuwe poging wagen.’

Smolenaars had overigens graag deze tweekamp gewonnen, ‘want dat hadden we met Gooische een hele leuke confrontatie gehad met Robbert-Paul Aalbregt. Ik had gráág tegen hem gespeeld.’ Zoals bekend stapte Aalbregt op twee duels voor het einde van de competitie in goed overleg over van Gooische H1 naar de dames van Rotterdam.

Nieuws afbeelding

Fotoalbum

Bekijk de laatste fotos in ons fotoalbum
Gooische foto's


VacatureAdvertentie

Rabobank sponsor

Volvo clubbonus

Gooische Sponsor Vouchers

Agenda van de week

8-12 Jongste Jeugd naar Bussum on Ice
9-12 Sponsor-cie vergadering
12-12 ALV

Verslagen

Deze week geen verslagen.
Meer verslagen

Diensten

zaterdag 29 februari 2020 
07:45  Amelie Janssen Wedstrijdtafel 
07:45  Norah Bolk Wedstrijdtafel 
10:30  Noor Dreyer Wedstrijdtafel 
10:30  Peppe Jansen Wedstrijdtafel 
13:00  Floor Bloemen Wedstrijdtafel 
13:00  Lizzy Koch Wedstrijdtafel 
15:30  Willemijn Huij Wedstrijdtafel 
15:30  Felice Hendriks Wedstrijdtafel 
Meer diensten

Vandaag jarig

Cedric Haarmans
Lauren Wortman
Feline Olden
Meer verjaardagen

Facebook